Élet-Stílus

Történelmet írhat a MU a BL-ben

Az Arsenal csak 1-0-s vereséget szenvedett a Manchester United otthonában, mégsem az Ágyúsok számítanak a BL-párharc esélyesének a londoni visszavágón. Sir Alex Ferguson csapata a kupasorozat történetében elsőként megvédheti a címét, de ehhez lesz néhány szava a Wengeréknek, akik négy éve nem nyertek semmilyen trófeát.

Kedd este az Emirates-ben vendégeskedik a Manchester United együttese, amely az első meccsen lefocizta a pályáról az Arsenalt. A címvédő sorozatban hagyta ki az jobbnál-jobb helyzeteket, Manuel Almunia élete meccsét játszotta, ezért a londoniak megúszták egy góllal.

A mutatott játék mellett a MU mellett szól, hogy az ősszel még bukdácsoló, tavaszra megtáltosodó Arsenal legjobbja, Andrej Arsavin a szabályok értelmében nem szerepelhet a kupasorozatban. Az orosz középpályás a téli átigazolási időszakban érkezett, korábban a Zenittel már játszott a kiírás csoportkörében.

Bajnokok Ligája, odavágó
Manchester United-Arsenal 1-0

A manchesteriek malmára hajthatja a vizet az is, hogy papíron sokkal erősebb a keretük. Egy meccsen persze bármi megtörténhet. “Magabiztos vagyok, mert tudom, hogy a csapat képes legyőzni a Unitedet, akár két góllal is. Kilencven percre vagyunk a finálétól” – mondta Arsene Wenger, a londoniak mestere, aki megjegyezte, nagyon fontos, hogy együttese szerezze az első találatot, mert onnantól egy új meccs kezdődik.

Az Arsenalnak azért is rendkívül lényeges a BL-szereplés, mert ez az egyetlen esélye, hogy négy egymást követő szezonban ne maradjon trófea nélkül. Ennek megfelelően a hétvégi bajnoki találkozón nyolc játékosát is pihentette a francia szakember, de együttese így is 3-0-ra nyert a Portsmouth vendégeként, ezzel bebiztosítva a negyedik, BL-indulást érő helyét a Premier League-ben. További jó hír a fővárosiaknak, hogy a húzódás miatt négy meccset kihagyó holland Robin van Persie kedden visszatér.

A támadósorban viszont nem játszhat a horvát Eduardo, aki tavaly tavasszal lábát törte. Az apró termetű támadó a kupában két góllal tért vissza a Cardiff City ellen, de újra lesérült. Adebayor mellett a támadósorban így a hétvégén két gólt is szerző Nicklas Bendtner kaphat lehetőséget.

A manchesterieknek nincsenek ilyen problémáik. Előreláthatólag az odavágón bordasérülést összeszedő Rio Ferdinand is felépül a sorsdöntő mérkőzésre. Sir Alex Ferguson a legerősebb csapatával állhat ki idegenben, csak az a nyitott kérdés, hogy Rooney és Ronaldo mellett Tevez vagy Berbatov szerepel majd a kezdőben.

Melyik szakvezető vezeti el csapatát Rómába? (MTI)

Melyik szakvezető vezeti el csapatát Rómába? (MTI)

A MU 25 mérkőzés óta veretlen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de ennyivel nem elégszik meg. Amennyiben ugyanis kedden kiharcolja a továbbjutást az Arsenal vendégeként, az elődöntő visszavágóján, akkor lehetőséget kap arra, hogy a BL 1992 óta íródó történetében elsőként megvédje címét.

Ugyanakkor az Arsenal is félelmetesen jó hazai pályán az európai kupaporondon: egyrészt öt mérkőzés óta nem kapott gólt, márpedig ez fél sikert jelenthet a keddi összecsapáson, másrészt 24 BL-meccs óta veretlenek otthonukban. A BL-ben legutóbb 2004-ben, a Chelsea-től kaptak ki az Ágyúsok otthon – még a Highburyben. Ugyanakkor érdekesség, hogy az Arsenal hét évvel ezelőtt ért el olyan eredményt hazai pályán a MU ellen, amely jelenleg továbbjutást érne számára.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Arsenal (angol)-Manchester United (angol) 20:45 ó (TV6)
Az első meccs: 0-1.
Emirates, Vezető: Roberto Rosetti (olasz)
A várható kezdőcsapatok
Arsenal: Manuel Almunia – Bacary Sagna, Kolo Toure, Mikael Silvestre, Kieran Gibbs – Abou Diaby, Alex Song – Theo Walcott, Cesc Fabregas, Samir Nasri – Emmanuel Adebayor
Manchester United: Edwin van der Sar – John O,Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra – Darren Fletcher, Michael Carrick, Anderson – Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Wayne Rooney

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik