Élet-Stílus

Sima MTK-siker a Bozsik Stadionban

A címvédő MTK Budapest kedden háromgólos győzelmet aratott a kupadöntős Budapest Honvéd vendégeként a Soproni Liga 17., korábbról elhalasztott fordulójában. A másik keddi meccsen a Haladás 2-1-re verte a Fehérvárt.

Igen kényelmes tempóban csordogált az Honvéd-MTK, a 20. percre kezdett az esélyesebb címvédő fölénybe kerülni, de a sok eladott labda miatt komoly helyzetet nem tudott kidolgozni.

A folytatásban sem változott a játék képe: a vendégek birtokolták többet a labdát, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Urbán gólja után padlóra került a tavasszal amúgy is gyengélkedő Honvéd, Zsidai és Urbán pedig a hajrában magabiztossá tette a vendégek sikerét.

Padlón a kispestiek (MTI)

Padlón a kispestiek (MTI)

A másik keddi meccsen az első félidőben a Haladás nem találta a szervezetten futballozó Fehérvár ellenszerét, így a vendégek megérdemelten vonulhattak egygólos előnnyel a szünetre.

Fordulás után a hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, átvette az irányítást, és megérdemelten fordított. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, jó iramú, pörgős meccset láthatott a közönség.

Soproni Liga, 17. (elhalasztott) forduló:
Budapest Honvéd-MTK Budapest 0-3 (0-0)
Gól: Urbán (78., 94.), Zsidai (82.)

Szombathelyi Haladás-FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Gól: Kenesei (47.), Vörös (70.), illetve Horváth G. (9.)

Szerdai meccsek:
Újpest FC-Vasas 18 ó
BFC Siófok-Nyíregyháza Spartacus 19 ó
Kecskeméti TE-ERECO – ZTE FC 19 ó
REAC-Paksi FC 19 ó
Gabona Trans Kaposvár-Diósgyőri VTK 19 ó
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 19 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik