Élet-Stílus

Németországba igazolt a Pool védője

A Liverpool finn játékosa, Sami Hyypia két évre aláírt a Bayer Leverkusenhez. A német csapat ingyen szerezte meg a rutinos hátvédet, akinek a szezon végén lejár a szerződése az Anfield Roadon.

Németországba igazolt a Pool védője 1

Hétfőn a 35 éves védő átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és nyáron csatlakozik a Bayer Leverkusen keretéhez. A megállapodás részleteiről egyik fél sem hozott nyilvánosságra részleteket, csak annyi biztos, hogy Hyypia 2011 júniusáig írt alá. „Bízom benne, hogy sikeres leszek az új csapatommal” – nyilatkozta a Liverpoolnál 10 évet lehúzó játékos.

A német együttes sportigazgatója, Rudi Völler szerint a rutinos védő sokat segíthet a rendkívül fiatal csapatnak, reményei szerint Hyypia „stabilizálhatja a védelmünket”.

Hyypia 1999-ben igazolt a holland Willem II csapatától az Anfield Roadra, 2,5 millió angol fontért. 317 bajnokin szerepelt a vörösöknél, akikkel 2001-ben UEFA-kupát, 2005-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert. Idén már csak elvétve kapott lehetőséget a kezdőben. „Legendás játékosunk távozik, nagy szerepe volt az elmúlt évtizedek sikereiben. Minden egyes szurkolónk a legjobbakat kívánja” – búcsúznak a játékostól a Pool honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik