Élet-Stílus

Külföldiek veszik az autóinkat

Kevesebb mint a felére esett vissza az újonnan forgalomba helyezett új autók száma áprilisban Magyarországon. A tavalyról készleten maradt olcsóbb járművek azonban mostanra így is elfogytak, a gyenge forint miatt ugyanis külföldi vevők alku nélkül és ezerszám vitték az autókat - írta a Népszabadság.

Áprilisban 7 617 gépkocsit helyeztek forgalomba, ami 54 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakhoz képest. A tényleges értékesítés ennél legalább 10-15 százalékkal nagyobb volt, a különbözetet azonban nem itthon helyezték forgalomba, hanem külföldre vitték.

Némelyik hazai szalon márciusi és áprilisi eladásainak nyolcvan százalékát tették ki a külföldiek vásárlásai, ami jó volt a dílernek, de rossz volt a magyar költségvetésnek, az illetékek és egyéb közterhek ugyanis a célország államkasszáját gyarapították.

Az eladáshoz hasonlóan már az első negyedévben felére zuhant az autóforgalmazásból származó regisztrációsadó-bevétel, amely a tavalyi első negyedévben 22 milliárd forint, az idei év azonos időszakában 11,2 milliárd forint volt – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik