Élet-Stílus

Hetényi kezd a németek ellen

Mivel tét nélküli a németek elleni, hétfő korai délutáni mérkőzés a svájci jégkorong-világbajnokságon, ezért Szuper Levente pihenőt kap, és Hetényi Zoltán kezd a kapuban, cseréje Budai Krisztián lesz - döntött hétfőn reggel Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Hetényi eddig két találkozón, a kanadaiak és a dánok ellen jutott szóhoz, mindkétszer csereként Szuper mögött. „A dánok ellen vasárnap végleges kiállítás kapott Vas János nem léphet pályára, így Palkovics Krisztián és Fekete Dániel mellett Kovács Csaba vagy pedig valamelyik fiatal, Kóger Dániel vagy Nagy Gergő játszik” – mondta az MTI-nek Énekes Lajos másodedző, aki kitért Szuperre is: „Leventének vasárnap begörcsölt a lába, és a dereka sem az igazi. Ha lenne tétje a meccsnek, természetesen ő kezdene a kapuban.”

Az már vasárnap eldőlt, hogy a magyar csapat búcsúzik az élvonaltól, az eddig szintén nyeretlen németek csak azért menekültek meg a kieséstől, mert jövőre ők rendezik a vb-t. A másik búcsúzó az osztrák-dán párharc vesztese lesz.

A magyar csapat hétfőn délelőtt átbuszozik Zürichből Bernbe, és ott 12:15-től játssza utolsó világbajnoki összecsapását.

A magyarok összeállítása
Kapus: Hetényi Zoltán (Budai Krisztián)
Hátvédek: Svasznek Bence, Sille Tamás – Horváth András, Tokaji Viktor – Szélig Viktor, Ennaffati Omar – Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav
Csatárok: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Kóger Dániel – Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre – Kovács Csaba, Vaszjunyin Artyom, Jánosi Csaba – Holéczy Roger, Majoross Gergely, Nagy Gergő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik