Élet-Stílus

Barcelonai futballünnep (videó)

A katalán főváros futballcsapatai nagyszerűen teljesítettek a hétvégén, a Primera División 34. fordulójában: szombaton a listavezető Barcelona Madridban lépte le a Realt, míg az Espanyol vasárnap hármat számolt a vendég Valenciára.

A szezonban közben az Espanyolnak az osztályváltástól is félnie kellett, ugyanakkor az utóbbi időben valósággal megtáltosodott.

Az utolsó négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerte – ráadásul öt meccse még gólt sem kapott -, vasárnap este egy „nagyvadat”, a Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó Valenciát terített le hazai pályán.

Espanyol-Valencia 3-0

A negyedik Valencia botlását kihasználta az Atletico Madrid: miután Forlán idei 24. és 25. bajnoki góljával idegenben 2-0-ra legyőzte a Bestist, egy pontra megközelítette a Turia-partiakat, akik nyakán ott liheg a Villarreal és a Deportivo La Coruna is.

Egyébiránt a fővárosiak sorsolása is kedvezőbbnek tetszik, mint a vetélytársé: a Valencia a Real Madriddal és a Villarreallal is találkozik – és a két csapat tavaszi partija is hátravan még (Atletico Madrid május 17-én fogadja majd a Valenciát).

Real Betis-Atlético 0-2

Vadócz Krisztán klubja, a négy forduló óta nyeretlen Osasuna fontos csatát veszített a hétvégén, az utolsó tíz percben a magyar légiósát is foglalkoztató pamplonai csapat ugyanis otthon kapott ki a szintén nagy bajban lévő Reacreativótól.

Az Osasuna momentán a 16., még bennmaradó helyen áll, ugyanakkor hátul nagyon sűrű a mezőny: a sereghajtó Numanciát és a 13. Racing Santandert mindössze nyolc pont választja el, és a hátralévő fordulókban még 12 szerezhető.

Primera División, 34. forduló:


Real Betis-Atlético Madrid 0-2 (0-1)


Gól: Forlan (14., 89.)

Espanyol-Valencia 3-0 (0-0)


Gól: Martinez (66.), Pareja (82.), Nene (96., 11-esből)

Deportivo La Coruna-Valladolid 1-0 (1-0)


Gól: Lassad (8.)

Kiállítva: Prieto (94., Valladolid)

Real Mallorca-Getafe 2-1 (1-0)


Gól: Juerado (9.), Aduriz (68.), ill. Navarro (46., öngól)

Osasuna-Recreativo Huelva 1-2 (1-0)


Gól: Pandiani (25.), illetve Martin (81.), Morris (96.)

Kiállítva: Sergio (54., Osasuna)

Racing Santander-Almería 0-2 (0-2)


Gól: Ortiz (2., 12.)

Sporting Gijon-Athletic Bilbao 1-1 (0-0)


Gól: Bilics (60.), illetve Iraola (91.)

Szombaton játszották:

Numancia-Málaga 2-0
Villarreal-Sevilla 0-2
Real Madrid-Barcelona 2-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik