Élet-Stílus

Sammer a Bayern kispadján?

Van Gaal mellett Matthias Sammer neve is felmerült a német rekordbajnoknál. Szerződést hosszabbított egyik védőjével a Liverpool, a Diegó Forlan pedig a következő szezontól a Barcelonánál folytathatja. Rövid focihírek.

Franz Beckenbauer szerint Matthias Sammernek is van esélye arra, hogy a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője legyen. “Rajta van a listán” – fogalmazott a bajor klub elnöke egy televíziós beszélgetésen, amikor a témáról faggatták.

A német lapok szerint azonban továbbra is az 57 esztendős holland Louis Van Gaal az elsőszámú jelölt a müncheni együttes kispadjának megszerzésére: a korábban a Barcelonát és az Ajax Amsterdamot irányító, ebben a szezonban pedig az AZ Alkmaarral holland bajnoki címet nyert szakember áll a helyi kívánságlista élén. A hétfőn menesztett Jürgen Klinsmann helyére szerződtetett Jupp Heynckes megbízatása csak az idény végéig szól.

Heynckes győztes meccsen mutatkozott be (MTI/EPA)

Heynckes győztes meccsen mutatkozott be (MTI/EPA)

Hosszabbított a Pool-védő

Meghosszabbította szerződését az FC Liverpoollal Daniel Agger, aki az új megállapodás szerint 2014-ig marad az angol labdarúgócsapat tagja. A magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő dán válogatott 24 éves védője 2006-ban, a Bröndbytől igazolt a szigetországi klubhoz.

Diego Forlán barcelonai lehet

Az FC Barcelonánál napirenden van Diego Forlánnak, az Atlético Madrid uruguayi labdarúgójának esetleges szerződtetése.Legalábbis ezt állítja a Marca című madridi sportlap, arra hivatkozva, hogy a katalán elitklubnál már gondolnak arra, mi lesz, ha a kameruni Samuel Eto,o és a francia Thierry Henry távozik.

A 29 éves madridi támadónak 2011-ig szól a jelenlegi szerződése, de 36 millió euróért ki lehetne vásárolni. A jelenlegi idényben 23 gólnál tartó Forlán már az év elején közölte, hogy a nyáron olyan együtteshez szeretne igazolni, amellyel komolyabb esélye lenne különböző címek begyűjtésére. A válogatott csatár 2007-ben 21 millió euróért érkezett a spanyol fővárosba a Villarrealtól.

Lapértesülés szerint a Barcelona érdeklődik a svéd Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), valamint a spanyol Fernando Torres (FC Liverpool) és David Villa (FC Sevilla) iránt is, de az ő megszerzésükért minden bizonnyal többet kellene fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik