Élet-Stílus

Nadal: három hét, három tornagyőzelem

Ki állíthatja meg Rafael Nadalt a három hét múlva kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon? A jelenlegi állás szerint senki. A spanyol világelső a római torna fináléjában két szettben verte a négy között Federert búcsúztató Novak Djokovicsot.

Monte-Carlo és Barcelona után Rómában sem talált legyőzőre a salakkirály. Rafael Nadal szettveszteség nélkül alázta le a teljes mezőnyt, a fináléban azt a Novak Djokovicsot legyőzve, aki tavaly éppen itt szakította meg a veretlenségi sorozatát.

A szerb játékos csak az első szettben volt méltó ellenfele a mallorcai világelsőnek. A rövidítésig kétszer is elvette ellenfele adogatását Nadal, ám Djokovics nem adta meg könnyen magát, és mind a kétszer visszabrékelt. A tie-breakban aztán a spanyol egy sebességgel feljebb kapcsolt, és 7-2-re nyerte az első játszmát.

Nadal jelenleg verhetetlen salakon (MTI/EPA)

Nadal jelenleg verhetetlen salakon (MTI/EPA)

A mérkőzés a második szett hatodik gémjében dőlt el: Djokovics egy kettős hibával elbukta az adogatójátékát, és innen már nem tudott visszakapaszkodni.

A nőknél a stuttgarti salakpályás tornát az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte, miután a vasárnapi döntőben legyőzte világelső honfitársát, Dinara Szafinát. Az ötödikként rangsorolt Kuznyecovának ezzel sikerült pontot tennie egy rossz sorozatra, ugyanis legutóbbi hat döntőjét elveszítette WTA-tornákon.

Róma, férfi torna, döntő:
Nadal (1.)-Djokovics (3.) 7:6, 6:2

Stuttgart, női torna, döntő:
Kuznyecova (orosz, 5.)-Szafina (orosz, 1.) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik