Élet-Stílus

Már négy pont az Újpest hátránya

Az Újpest hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A második helyen álló lila-fehérek ezzel négy pontra vannak a listavezető Debrecentől.

A sérült Kabát és Rajczi hiányában az Újpest három ex-diósgyőrivel, Tiszával, Simonnal és Foxival rohamozta Köteles kapuját, a válogatott hálóőr azonban állta a próbákat, így nem született gól az első félidőben.

A szünet után kissé leült a játék, ennek nyomán pedig a szurkolók – főként az ultrák – egymás gyalázásával, illetve pirotechnikai eszközök “villogtatásával” foglalták el magukat.

Már négy pont az Újpest hátránya 1

Az 54. és 55. perc között gyors gólváltás történt: előbb egy kipattanó labdát Foxi ollózott az üres kapuba, vezetést szerezve ezzel az Újpestnek, majd a középkezdés utáni első támadás végén Tóth Mihály egyenlített. A 66. percben már a vendégek vezettek: egy kontra zárásaként Homma bombázott Balajcza hálójába. Gálhidi György tanítványai nem sokáig örülhettek, az Újpest ugyanis szokásos szögletvariációjával – lágyan beívelt labda a gólvonalhoz közeli helyre – Korcsmár révén egyenlített.

A hajrában még akadtak helyzetek, kissé el is durvult a találkozó, ám újabb gól már nem született, így maradt a döntetlen.

A találkozó lefújását követően kisebb verekedés alakult ki a lelátón, amikor a lila-fehér drukkerek megpróbáltak bejutni a vendégszektorba. Az újpestieknek a biztonságiak útjukat állták, ám eközben a vendégek keménymagja is megindult a kerítéshez, ahol a balhét megakadályozni szándékozó rendfenntartókkal verekedtek össze. Komoly összetűzésre azonban nem került sor, miután a készenléti rendőrök is megérkeztek, és véget vetettek az incidensnek.

Soproni Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
Gól: Foxi (54.), Korcsmár (68.) illetve Tóth M. (55.), Homma (66.)

Pénteken játszották:
Győri ETO FC-Vasas 1-1
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 1-0
DVSC-TEVA – Gabona Trans-Kaposvár 4-1
Kecskeméti TE-ERECO – REAC 5-3
FC Fehérvár-ZTE FC 1-1
Nyíregyháza Spartacus FC-Paksi FC 2-2

Szombaton játszották:
BFC Siófok-MTK Budapest 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik