Élet-Stílus

Magabiztos Liverpool, mélyrepülésben a szarkák

A második helyezett FC Liverpool sima győzelmet aratott a vendég Newcastle United felett az angol labdarúgó Premier League 35. fordulójában, ezzel ismét hárompontosra csökkentve lemaradását a MU-val szemben. A szarkák továbbra is a kiesést jelentő 18. helyen állnak.

A sérüléséből felépülő Steven Gerrarddal, viszont Frenando Torres nélkül fogadta a Liverpool a kieső helyen álló Newcastle Unitedet. A spanyol csatárnak állítólag közvetlenül a meccs előtt megfájdult a térde, és mivel voltak már vele problémái, ezért nem akart kockáztatni a trénere. A vendégeknél az egykoron Liverpoolban futballozó Michael Owen csak a kispadon kapott helyet.

A meccset az erőviszonyoknak megfelelően a Pool kezdte jobban, és a vörösök bő 20 perc elteltével a megszerezték vezetést: Kuyt beadására jókor érkezett középen Benajun, és közelről bepofozta. Pár perccel később a holland is feliratkozott a góllövők közé, Gerrard szögletét bólintotta a hálóba.

Feltartóztathatatlan vörösök (MTI/EPA)

Feltartóztathatatlan vörösök (MTI/EPA)

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a vörösök szétszedték Alan Shearer csapatának védelmét, de a helyzeteiket elszórakozták. A fordulás után is egyoldalú összecsapást láthatott az Anfield Road, az egyre frusztráltabb vendégek rengeteget szabálytalankodtak. Joey Barton egy felesleges belemenés után azonnal pirosat kapott, az áldozat Xabi Alonsót hordágyon hagyta el a pályát. A helyére érkező Lucas állította be a hajrában a 3-0-s végeredményt.

Győzelmével Rafael Benítez csapata három pontnyira megközelítette a Manchester Unitedet, igaz a címvédő egy meccsel kevesebbet játszott.

Premier League, 35. forduló:
Liverpool-Newcastle United 3-0 (2-0)
Gól: Benajun (22.), Kuyt (28.), Lucas Leiva (88.)
Kiállítva: Barton (79.)

Sunderland-Everton 0-2 (0-1)
Gól: Pienaar (48.), Fellaini (71.)

Szombati meccsek:
Chelsea-Fulham 3-1
Manchester City-Blackburn Rovers 3-1
Portsmouth-Arsenal 0-3
Stoke City-West Ham United 0-1
Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 1-0
Wigan Athletic-Bolton Wanderers 0-0
Middlesbrough-Manchester United 0-2

Hétfőn játsszák:
Aston Villa-Hull City 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik