Élet-Stílus

Kifütyülték Ibrahimovicot az Inter-szurkolók – videó

Az éllovas Internazionale két góllal nyert a vendég Lazio ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának szombati második mérkőzésén, és ezzel hatalmas lépést tett a címvédés felé. Ibrahimovic egy góllal és egy assziszttal intette csendre csapata szurkolóit.

Hét éve beleköpött a bajnoki címre törő Inter levesébe a Lazio, az utolsó fordulóban aratott 4-2-es győzelemmel a milánóiak elbukták a bajnoki címet. Most is valami hasonlóban reménykedtek a listavezető riválisai, ám ezúttal nem tette meg ezt a szívességet a fővárosi gárda. Az Inter két Ibrahimovic-villanással megszerezte mind a három pontot, és 10 egységgel vezet a második helyen álló AC Milan előtt.

Egy óráig szinte semmi nem történt a San Siróban. Helyzetecskék mindkét kapunál adódtak, meglepő módon némileg a Lazio volt veszélyesebb. Egészen az 58. percig, amikor érkezett Ibrahimovic, akit a szurkolók egy része folyamatosan kifütyült: a svéd támadó előbb irtózatos erővel kilőtte a bal sarkot, majd Muntarit ugratta ki zseniálisan, aki passzából beállította a 2-0-s végeredményt.

“Megtettem a dolgom, a többi nem számít” – nyilatkozta Ibrahimovic a meccs után. A támadó néhány napja egy interjúban arról beszélt, hogy öt szezon után “új kihivásokra vágyik”. Csapatának trénere megvédte a támadót. “Nem tetszett a szurkolók viselkedése. Toronymagasan vezetünk a bajnokságban, Zlatan pedig mint már oly sokszor eldöntötte a meccset. Nem ezt érdemelné” – mondta Jose Mourinho.

Az Internazionale győzelmével tíz pontosra növelte előnyét a tabellán, a Milan a Catania otthonában csökkentheti a lemaradását. A harmadik Juventus a tökutolsó Leccét fogadja vasárnap délután.

Szombaton rendezték a Bologna-Reggina kiesési rangadót, amelyet a vendégek nyerték 2-1-re, és így elérhető közelségbe, egészen pontosan három pontnyira került a bennmaradást érő 17. hely.

Serie A, 34. forduló:
Internazionale-Lazio 2-0 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (58.), Muntari (70.)

Bologna-Reggina 1-2 (0-1)
Gól: Moras (87.), illetve Brienza (40.), Barreto (47.)

Vasárnapi meccsek:
AS Roma-Chievo 15
Catania-AC Milan 15
Fiorentina-Torino 15
Juventus-Lecce 15
Palermo-Cagliari 15
Siena-Napoli 15
Udinese-Atalanta 15
Genoa-Sampdoria 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik