Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Elias és Zserev érkezik

Péntek este a finnek, a dánok és az amerikaiak is további játékosokkal erősítették meg svájci keretüket. Szombaton a csehek és az oroszok is megneveztek néhány „segítőt”.

Elias vállalta a vb-t

A cseh válogatott két játékost nevezett a további küzdelmekre. Jagrék jelentőset erősítenek, hisz Patrick Elias és Milan Michalek is átruccan a tengerentúlról. A New Jersey Devils színeiben tizenegy NHL-szezont lehúzó 33 éves Elias idén 84 meccsen 32 gólt és 49 gólpasszt tett a közösbe, a tavalyi világbajnokságon hét találkozón három gól és hat assziszt fűződött a nevéhez.

A 24 éves Michalek mindössze második válogatott találkozója elé néz, korábban épp a világbajnokságon debütált; még 2003-ban. Az NHL-ben lényegesen többet játszott, a San Jose Sharks csapatát negyedik éve erősítő támadó 83 meccsen 24 gólt és 34 gólpasszt jegyzett.

Az oroszok is a támadószekciót stafírozzák. Az Ukrajnában született Nyikolaj Zserev a New York Rangers idei legjobb góllövője, az alapszakaszban 23 gól és 35 assziszt fűződött a nevéhez 82 találkozón, a Washington Capitals elleni hét rájátszás-találkozón viszont egy pontot sem szerzett. A szélső behívása azt jelenti, hogy az orosz vezetőség belátta, nem érdemes tartogatni a helyet a Pittsburg Penguins elleni derbire készülő Ovecskinnek.

A továbbiakban már csak Fehéroroszország, Dánia (egy-egy mezőnyjátékos), Norvégia (két mezőnyjátékos) és Svájc (egy kapus) erősítheti svájci keretét.

Izmosodtak a finnek

A finn válogatott további két játékossal bővítette amúgy sem gyenge csapatát: a védő Janne Niskala és a csatár Ville Vahalahti csatlakozik a társakhoz. A legutóbbi idényt az NHL-es Tampa Bay Lightning együttesénél kezdő 27 éves Niskala jelenleg a svéd Frölundát erősíti, s elsősorban az emberelőnyös helyzetekben jeleskedik. A 31 esztendős Vahalahti a Turku csapatában szerepel.

Az amerikaiak kapusposzton iparkodnak: Scott Clemmensen, a New Jersey Devils csapatában 40 találkozón 91.7 százalékos hatékonysággal védett, s nem vallott szégyent, pláne annak tükrében, hogy a kiváló Martin Brodeurrel és Kevin Weekes-szel osztozott. Clemensen mellett két csatár, a montreali Christopher Higgins és a San Jose-i Joe Pavelski is játszhat majd az oroszok elleni rangadón.

A dánok az Aalborg támadóját, Rasmus Olsent rendelték Svájcba, ám még egy lehetőségük van – egy mezőnyjátékost még hívhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik