Élet-Stílus

Real-játékost igazolna a Manchester City

Az idény végén távoznia kell a Maccabi Netanya kispadjáról Lothar Matthäusnak, aki a jövőben a kameruni válogatott szövetségi kapitánya lehet. Arjen Robbent a Manchester City csábítja, Fabio Cannavaro pedig a Juventushoz tart. Rövid hírek.

Matthäus kameruni kapitány lehet

A tavaly Izraelbe érkezett szakembernek jövő nyárig szólt a szerződése, ám Daniel Jammer, a klub ugyancsak német tulajdonosa közölte: felbontják a megállapodást.

„Elfogadom a döntést, nagyszerűen éreztem itt magam. Hosszabb távra terveztem, de megértem, hogy a gazdasági válság miatt költségcsökkentő intézkedésekre van szükség” – jelentette ki a 48 éves Matthäus, aki a hírek szerint a kameruni szövetséggel tárgyal. A magyar válogatott korábbi szakvezetője a jövő héten már az afrikai ország szövetségi kapitánya lehet.

A Manchester City most Robbent akarja

A Manchester City akár 18 millió fontot (5,8 milliárd forint) is kész megadni Arjen Robbenért, a Real Madrid szélsőjéért. Robbenért állítólag más európai klubok is élénken érdeklődnek, köztük az olasz bajnok Inter. Ugyanakkor angol lapértesülések szerint a milánói együttes Robbennél szóba sem jöhet, mivel annak idején, a londoni Chelsea-ben már futballozott az Inter jelenlegi vezetőedzőjének, José Mourinhónak az irányítása alatt, és korántsem ápol jó viszonyt a portugál szakemberrel.

A City egy zsák pénzt adna Robbenért (MTI/EPA)

A City egy zsák pénzt adna Robbenért (MTI/EPA)

Megbüntették az izraeli bajnokot

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt pontlevonással és stadionbezárással sújtották Beitar Jeruzsálemet. A jelenleg a tabella harmadik helyén álló izraeli bajnok egy ponttal lett szegényebb, továbbá egy meccset köteles üres lelátók előtt játszani, miután hívei egy áprilisi találkozón arabellenes jelszavakat skandáltak. A Beitar eleve mínusz két ponttal kezdte a szezont, mivel az előző idényben a drukkerek egy ízben berohantak a pályára. A jeruzsálemi egyesület 2005 óta több mint 20 alkalommal kapott büntetést renitens tábora miatt.

Cannavaro ismét Torinóban?

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Fabio Cannavaro a szezon végén elhagyja a Real Madridot, és visszatér korábbi klubjához, a Juventushoz. „Nem titok, hogy közel állok ahhoz, hogy ismét a Juvében játsszak, de még nincs megállapodás az ügyemben” – magyarázta az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző, s Aranylabdával jutalmazott védő.

Ronaldo nem szerepel a Konföderációs-kupán

Bár Ronaldo ismét játékba lendült – tíz meccsen nyolc gólt szerzett a Corinthians színeiben -, a brazilok szövetségi kapitánya, Dunga nem számít rá a júniusi Konföderációs-kupán. A szakember ugyanis úgy véli, a súlyos térdsérülése után felépült 33 éves támadó szerepeltetése nagy kockázatot jelentene, mivel a dél-afrikai tornán lényegesen keményebbek lesznek az ellenfelek, s a tempó is nagyobb lesz, mint a Paulista bajnokságban, így fennáll az újabb sérülés veszélye. Dunga május 21-én hirdet keretet a Konföderációs-kupára.

A közeljövőben nem tér vissza a válogatottba (MTI/EPA)

A közeljövőben nem tér vissza a válogatottba (MTI/EPA)

Defoe játszani akar

Jermain Defoe, a Premier League-ben szereplő Tottenham válogatott csatára vállalja a játékot a hétvégi, West Bromwich elleni bajnokin. A futballistát nagyon megviselte, hogy a 26 éves féltestvére, az április 20-án, London keleti részén megtámadott Jade a múlt héten belehalt súlyos fejsérüléseibe. Defoe emiatt kihagyta csapata legutóbbi bajnokiját, amelyen a Spurs hiába vezetett 2-0-ra a MU ellen, végül 5-2-es vereséget szenvedett.

Kolumbia és Chile sem fogadja a mexikói klubokat

Bizonytalan időre elhalasztották a mexikói Chivas és San Luis soron következő hazai Libertadores Kupa-mérkőzését, miután sem Kolumbia, sem Chile nem vállalta, hogy megrendezi az újfajta influenzavírustól sújtott ország futballcsapatainak otthoni találkozóit. A mexikói bajnokság mindeközben tovább zajlik, noha továbbra is zárt kapuk mögött rendezik meg a bajnokikat. Ezzel kívánják lelassítani a járvány terjedését.

Puskás Ferencné: óriási megtiszteltetés

A legendás labdarúgó özvegye meghatottan fogadta a nemzetközi szövetség (FIFA) pénteki bejelentését a Puskás Ferenc-díj megalapításáról. „Óriási megtiszteltetés és felfoghatatlan jelentőségű döntés ez a FIFA részéről, amelynek tiszta szívből örülhet Öcsi minden tisztelője. Nagyon köszönöm a munkáját mindazoknak, akiknek része volt ennek a döntésnek az előkészítésében” – mondta szombaton Puskás Ferencné.

A család, a magyar szövetség (MLSZ) és a FIFA még egyeztet arról, hogy milyen kritériumok alapján ítélik oda az éves elismerést, melyet a jövő januári FIFA-gálán adnak át először.

Nyolcadik az Aranycsapat

Az angol Daily Mail szerint az Aranycsapat lett minden idők nyolcadik legjobb futballegyüttese. A napilap internetes kiadása az érdemek taglalása során felsorolta az 1954-ben világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott tagjait, kiemelve, hogy a svájci vb-n csak karnyújtásnyira voltak a végső diadaltól. A lista élén az 1970-es brazil nemzeti csapat végzett, amely Pelé vezetésével harmadszor hódította el a világbajnoki címet.

Minden idők legjobb tíz csapata

1. Brazil válogatott, 1970
2. Manchester United, 1999
3. Real Madrid, 1960
4. Liverpool, 1984
5. Arsenal, 2004
6. Angol válogatott, 1966
7. AC Milan, 1989
8. Magyar válogatott, 1954
9. Holland válogatott, 1974
10. Spanyol válogatott, 2008

Ajánlott videó

Olvasói sztorik