Élet-Stílus

Megnyílt a telki edzőközpont

Szombaton hivatalosan megnyílt a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontja. A megnyitóünnepségen Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA), Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) első embere is jelen volt.

A beruházás összértéke közel 3 milliárd forint volt, és a 2007 áprilisi alapkőletételt követően bő két év alatt valósult meg.

A szombaton átadott telki edzőközpontban – amelynek létrejöttét a FIFA és az UEFA is támogatta anyagilag – három nagypálya, a futsalosoknak egy kézilabdapálya, továbbá egy szálloda áll rendelkezésre, de a létesítmény edzéslehetőséget biztosít a strandlabdarúgók és lábteniszezők számára is.

A meghívott vendégekre – köztük Erwin Koeman szövetségi kapitányra és testvérére, Ronaldra, valamint Frank Rijkaardra – egyöntetűen mély benyomást tett a hivatalosan angol nevet (Globall Football Park and Sporthotel) viselő edzőcentrum.

Michel Platini szerint „a központ kitűnő alapot jelent a további fejlődéshez, melynek révén Magyarország ismét futball nagyhatalommá válhat”.

Kisteleki, Blatter, Nikházi Márk labdarúgó és Platini vágta át a nemzetiszínű szalagot a megnyitón (MTI)

Kisteleki, Blatter, Nikházi Márk utánpótlás-válogatott labdarúgó és Platini vágta át a nemzetiszínű szalagot az edzőköpont megnyitóján (MTI)

A megnyitó előtti sajtótájékoztatón Joseph Blatter dicsérte a magyar labdarúgást („A válogatott negyven helyet lépett előre a világranglistán, s a tendenciákat figyelembe véve ez még nem a végállomás, ráadásul esélye van kijutni világbajnokságra”) és a telki komplexummal kapcsolatban megjegyezte, hogy szerinte egy tízmilliós országtól ennek megvalósítása hatalmas dolog.

Kisteleki a létesítmény fenntartásáról beszélt, bár éves költségeket nem árult el: „Ennek a komplexumnak a létrehozása hosszú távon megéri a befektetést a szövetségnek. Az állam nem vett részt a megvalósításban, s az üzemeltetésében sem fog. Az egész edzőközpont az Magyar Labdarúgó-szövetség százszázalékos tulajdonában van” – mondta az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik