Élet-Stílus

Idősebb Ocskay kiszurkolja a bennmaradást

Idősebb Ocskay Svájcban szurkol

„Nehezen hozott a szívem, de szeretném a helyszínen kiszurkolni a magyar válogatottnak a bennmaradást” – nyilatkozta az MTI-nek a Zürichbe péntek délelőtt megérkezett idősebb Ocskay Gábor, akinek jégkorongozó fia, a nemzeti együttes addigi alapembere március 24-én hunyt el szívelégtelenségben.

„Tudom és érzem, hogy Gábor a csapattal van, és amit eddig látott, azzal elégedett lenne. Keményen hajtanak a fiúk, és a szlovák, illetve a fehéroroszok ellen is volt esély a sikerre, pedig a két ellenfél elvileg sokkal erősebb. A szurkolók hozzáállására meg egyszerűen nem találok jelzőket. Kíváncsi vagyok, milyen a hangulat a csarnokban” – mondta idősebb Ocskay, aki elárulta, az első három mérkőzés alatt, amit a televízióban követett nyomon, többször is könnybe lábadt a szeme. „Tudom, hogy a fiam mennyire szeretett volna a svájci vb-n játszani. Azért hajtott pályafutása során, hogy az A csoportban játszhasson.”

Idősebb Ocskay megkönnyezte az eddigi vb-meccseket (MTI)

Idősebb Ocskay megkönnyezte az eddigi vb-meccseket (MTI)

Az osztrákok bennmaradnak

A nemzetközi szövetség honlapján futó szavazásból kiderül, a szurkolók szerint az osztrák csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy az alsóház küzdelmei során kivívja a bennmaradást az A csoportban. Ausztria a voksok 41,7 százalékát gyűjtötte be péntek 11 óráig – ekkor a magyarok 29,3, a dánok 29 százalékon álltak. Az alsóház negyedik tagja Németország biztosan nem esik ki, mivel a jövő évi vb házigazdája lesz.

Székelyföld szurkol

Tánczos Barna, a román hokiszövetség elnöke az MJSZ weboldalának nyilatkozva elmondta, Romániában is figyelemmel kísérik a magyarok szereplését, különösen Székelyföldön szurkolnak Palkovocs Krisztánéknak. „Óriási az érdeklődés a svájci vb iránt, különösen Székelyföldön. Sajnos a magyar csapat nem mindegyik meccsét tűzi műsorra az itteni Sport Televízió. A szlovákokkal vívott összecsapást láthattuk, a Kanada elleni találkozót nem. Amikor nincs közvetítés, az emberek az interneten figyelik a mérkőzés alakulását.”

Két új játékos a finneknél, egy a dánoknál

A középdöntőben szereplő finnek és dánok erősítettek a keretükön. Finnország csapatához egy védő és egy csatár csatlakozott, jelesül Janne Niskala, valamint Ville Vahalahti.

A Svédországban született Niskala a tengerentúli profiligában (NHL) szereplő Tampa Bay Lightningban kezdte a szezont, később azonban a svéd Frölundához szerződött. Kifejezetten emberelőny-specialista, elképesztő erővel tüzel a kék vonalról.

Dánia Rasmus Olsennel (AaB Aalborg) erősítette a keretét, amelyben egy hely továbbra is kiadó. A fehéroroszok, az oroszok is benevezhetnek még egy, a csehek és a norvégok pedig két mezőnyjátékost. Az amerikaiak egy kapust és egy mezőnyjátékost, míg a svájciak még egy kapust „igazolhatnak”.

Ausztria ellen is Szuper véd

Szuper Levente kezd a magyar kapuban az osztrákok elleni, bennmaradásért folyó, péntek 16:15 órakor kezdődő zürichi mérkőzésen a svájci jégkorong-világbajnokságon. Pat Cortina szövetségi kapitány Budai Krisztiánt nevezi tartalékkapusnak. A szakember arról is döntött, hogy a világbajnokságra utólag benevezett Kóger Dániel és Nagy Gergő is szerepet kap, és a hátvéd Ondrejcik Rastislav marad majd ki a csatársorból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik