Élet-Stílus

Henry szereplése kérdéses az El Clasicón

Raúl bizakodva várja a hétvégi El Clasicót, amelyen egyelőre kérdéses a nyakát fájlaló Thierry Henry szereplése. Rio Ferdinand bordája nem tört el, így a manchesteriek védője pályára léphet kedden az Arsenal ellen. Rövid hírek.

Henry a nyakát fájlalja

A Chelsea elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdsérülést szenvedett Rafael Marquez biztosan nem lép pályára a szombati El Clasicón (számára véget ért a szezon), de a nyakát fájlaló Thierry Henry is hiányozhat a Barcelonából. A francia játékos szereplése csak a mérkőzés előtt dől el.

A madridiaknál viszont Arjen Robben és Gabriel Heinze is harcra kész, utóbbi Christoph Metzelderrel alkothat párt a védelem közepén, minekután Pepe eltiltás miatt nem játszhat. Guti és Wesley Sneijder sérülése miatt ugyanakkor csak szurkolhat.

A Barca a 22. fordulóban 12 ponttal vezetett az ősi rivális előtt, de mostanra csak négy pont maradt az előnyéből, így egy esetleges madridi sikerrel ismét teljesen nyílt lenne a bajnokság.

Meglehet, Henry kihagyja az év meccsét (MTI/EPA)

Meglehet, Henry kihagyja az év meccsét (MTI/EPA)

Raúl bízik a győzelemben

A Real Madrid csapatkapitány dicsérte a nagy riválist, ugyanakkor csapata győzelmét várja a szombat este esedékes, hazai szuperrangadón: „A Barcának fennállása óta legjobb csapata a mostani, olyan kiváló játékosokkal és mentális kapacitással, akiknek és aminek révén gyakorlatilag bárhol tudnak nyerni. Ez azonban reményeim szerint szombaton nem fog bekövetkezni. Minden tiszteletem és elismerésem dacára úgy gondolom, hogy győzhetünk, és senki se feledje: a Bernabéu Stadionban mindig a Real Madrid a favorit!”

Nem lesz zárt kapus a Juventus mérkőzése

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) döntése nyomán nem kell zárt kapuk mögött játszania vasárnapi bajnoki meccsét a Juventusnak a Lecce ellen. A CONI ezzel az itáliai labdarúgó-szövetség nézőmentes határozatát írta felül, amelyet azért hoztak a „zebrákkal” szemben, mert szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették az Inter színes bőrű csatárát, Mario Balotellit, akit később is értek hasonló verbális támadások a két csapat mérkőzésén. A CONI ugyanakkor nem ejtette az ügyet, május 14-én tárgyal az esetleges büntetésről.

Ferdinand: nincs törés! (MTI/EPA)

Ferdinand: nincs törés! (MTI/EPA)


Ferdinand sérülés nem komoly

Az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-elődöntő hajrájában sérülése miatt lecserélt Rio Ferdinand bordája nem tört el, így Sir Aley Ferguson menedzser számíthat rá a keddi, londoni visszavágón.

A manchesteriek attól féltek, hogy a válogatott középső védő sérülése komoly, és nem léphet pályára az „ágyúsok” elleni visszavágón, ugyanakkor a tüzetes orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Ferdinand csontja ép maradt. Ezzel együtt a hétvégi, Middlesbrough elleni bajnoki meccset kihagyja.

Ha nem lesz BL, Ribéry távozik Münchenből

Francia lapértesülés szerint Franck Ribéry, a Bayern München távozik a bajor csapattól, ha az nem végez Bajnokok Ligája-indulást érő helyen. „Nagyon súlyos helyzetbe kerültünk, nekem személy szerint nehezemre esne maradnom, ha nem sikerül kiharcolni a BL-indulás jogát” – nyilatkozta Ribéry, akit a Barcelona mellett az Inter is szívesen szerződtetne. A bajor együttes jelenleg harmadik a német pontvadászatban.

Jegyek a vb-re

Hétfőn kezdődik meg a jövő évi vb jegyárusításának második szakasza. A nemzetközi szövetség mintegy százezer belépőt dob piacra internetes honlapján (www.fifa.com), amelyek közül egyik sem érvényes az elődöntőre vagy a fináléra.

A szabályok értelmében egy jelentkező legfeljebb négy jegyet igényelhet, maximum hét mérkőzésre. A megrendelőkkel tíz napon belül közlik, hogy belépőhöz jutnak-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik