Élet-Stílus

Előnyben a Manchester United (videó)

A címvédő Manchester United a mérkőzés jelentős részében fölényben volt, helyzetei is akadtak, de csak egygólos előnyt szerzett az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágóra az Arsenal elleni Bajnokok Ligája elődöntőben.

Leginkább az Arsenal spanyol kapusnak, Manuel Almuniának köszönhető, hogy a manchesteriek első félidőben tapasztalt jelentős fölénye csak egy kapott gólt eredményezett.

A 17. percben – a 28. születésnapját holnap ünneplő, a szezonban először eredményes – John O’Shea talált be egy szöglet után, az öt és feles jobboldali csücskéről bombázott a léc alá. Almunia ugyan beleért a labdába, de védeni nem tudott.


O'Shea gólja döntött (MTI/EPA)

O’Shea gólja döntött (MTI/EPA)

Számtalan esetben – Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo fejesénél, majd az ajtó-ablak helyzetbe került Carlos Tevez közeli lövésénél – viszont nagy reflexszel, hatalmas bravúrral védett. Félóra elteltével aztán engedett a szorításból a címvédő, jobbára kontrákból igyekezett veszélyt okozni.

Ennek eredményeként az Arsenal már többet birtokolta a labdát, mint a mérkőzés elején, de nem tudott fogást találni a szervezetten futballozó MU-n, kapura veszélytelen volt.
Edwin van der Sarnak mindössze egyszer kellett védenie, és akkor is könnyedén fogta Cesc Fabregas lapos lövését.

Andrej Arsavinnal talán veszélyesebb lett volna az Arsenal, csakhogy a télen igazolt orosz támadó – aki a múlt héten négy gólt lőtt a Liverpoolnak – a BL-ben nem szerepelhet, mivel ősszel a Zenit színeiben már játszott a sorozatban.

Manchester United-Arsenal 1-0

A második félidő elején jobbára a két tizenhatos közé korlátozódott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Sir Alex Ferguson a 67. percben kettős cserével igyekezett felrázni az övéit, Dimitar Berbatovot és a manchesteriek dresszében 800. mérkőzését játszó Ryan Giggset is pályára küldte.

A húzás csak részben jött be, mert ugyan ismét veszélyessé vált a hazaiak játéka, nem született újabb gól. Cristiano Ronaldo távoli kísérleténél a felsőléc, Giggs alakítása után pedig a partjelző beintésére a játékvezető akadályozta meg a hazai előny megduplázását.

Az Arsenal a szünet után sem hozta rá a frászt Van der Sarra, mindössze egy kaput eltaláló lövéssel hozta le a mérkőzést. Kétségkívül a visszavágón többet kell tennie, főleg a támadások terén, amennyiben nem akar asszisztálni – a BL-ben immár 24 meccs óta veretlen – Manchester United továbbjutásához.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:


Manchester United-Arsenal 1-0

Manchester, Old Trafford, v.: Bo Larsen (dán)

Gól: O’Shea (17.)

Manchester United: Van der Sar – O’Shea, R. Ferdinand (Evans, 88.), Vidics, Evra – Fletcher, Carrick – Cristiano Ronaldo, Anderson (Giggs, 67.) – Rooney, Tevez (Berbatov,67.)

Arsenal: Almunia – Sagna, K. Touré, Silvestre, Gibbs – Song, Diaby – Walcott (Bendtner, 71.), Fabregas, Nasri – Adebayor (Eduardo, 83.)



A visszavágót jövő kedden rendezik Londonban.




Kedden játszották:

Barcelona (spanyol)-Chelsea (angol) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik