Élet-Stílus

Cortina kijelölte a szlovákok elleni csapatot

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 20 mezőnyjátékost, akik pályára lépnek a pénteken kezdődő A-csoportos világbajnokság csoportkörében - Szlovákia, Kanada és Fehéroroszország ellen.

A 25 fős keretből a csatár Nagy Gergő, és Kóger Dániel maradt ki, de ők változatlanul a keret tagjai, becserélésükre a harmadik mérkőzés után, vagy sérülés esetén van lehetőség.

A találkozókra két kapus nevezhető, a kapitánynak legkésőbb két órával a mérkőzések kezdete előtt kell kijelölni azt a két hálóőrt, akiket benevez az adott napi összecsapásra.

Énekes Lajos másodedző az MTI-nek a csütörtök esti tréninget követően elmondta, Pat Cortina szövetségi kapitány minden bizonnyal a péntek délelőtti gyakorlás után nevezi meg, hogy a szlovákok ellen 20:15 órakor kezdődő meccsre melyik két kapus öltözhet be.

A szlovákok ellen kezd Cortina csapata (MTI)

A szlovákok ellen kezd Cortina csapata (MTI)

Jobb Dávid, az Alba Volán védője – aki keretszűkítésig a csapattal készült, és a vb alatt az FN szakértője lesz – a szlovákokkal kapcsolatban elmondta: a papírforma úgy is az északi szomszédaink mellett szól, hogy nem a legerősebb együttesükkel vesznek részt a svájci seregszemlén, de talán verhetőek. Ha félvállról vesznek minket, ráfizethetnek. Akárcsak korábban – igaz, barátságos meccsen – a svédek és a finnek.

Sofron István – aki szakértő hozzászólásaival szintén honlapunk segítségére lesz a vb alatt – pedig úgy véli, az esélyesebb csapatok ellen létfontosságú a minél határozottabb védekezés.

„Nem szabad gólt kapni – hisz helyzetünk a semmiből is adódhat. A helyzetkihasználásunk pedig parádés, Vas Marci és Vas Jankó, vagy épp Palkovics is villanhat. A védekezésben természetesen igaz a közhely: a kapus minimum ötven százalékot jelent.
Egy jó kapus magabiztosságot kölcsönöz a társaknak” – magyarázta a FigyelőNetnek az Alba Volán csatára.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Szuper Levente (Alba Volán 19)
Hetényi Zoltán (Alba Volán 19)
Budai Krisztián (Kezmarok)

Hátvédek:
Horváth András (Alba Volán 19)
Tokaji Viktor (Alba Volán 19)
Szélig Viktor (Briancon)
Ennaffati Omar (Tours)
Svasznek Bence (Budapest Stars)
Sille Tamás (Budapest Stars)
Kangyal Balázs (Budapest Stars)
Ondrejcik Rastislav (Alba Volán 19)

Csatárok:
Palkovics Krisztián (Alba Volán 19)
Fekete Dániel (Alba Volán 19)
Kovács Csaba (Alba Volán 19)
Vas Márton (Briancon)
Ladányi Balázs (Briancon)
Peterdi Imre (Dunaújváros)
Vas János (Brynas)
Jánosi Csaba (Ferencváros)
Benk András (Alba Volán 19)
Majoross Gergely (Budapest Stars)
Vaszjunyin Artnyom (Alba Volán 19)
Holéczy Roger (Budapest Stars)

Tartalékok:
Nagy Gergő (Alba Volán 19)
Kóger Dániel (Red Bull Salzburg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik