Élet-Stílus

Fiatal játékosokkal erősítenek az amerikaiak

Az NHL-ben első körös playoff párosítását a Vancouver ellen 4-0-ra elbukó St Louis Blues két támadójával, David Vackes-szel és T.J. Oshie-vel bővült az április 24-én rajtoló svájci világbajnokságra készülő Egyesült Államok kerete.

A bővítést helyi idő szerint csütörtökön jelentette be az amerikai szövetség. A harmadik idényét taposó Backes az alapszakasz összes, 82 találkozóján szerepelt, s ezalatt karriercsúcsot állított fel a pontok (54), gólok (31) és asszisztok (23) tekintetében is.

Backes (balról) már harmadik világbajnokságán szerepel (iihf.org)

Backes (balról) már harmadik világbajnokságán szerepel (iihf.org)

A rendkívül gyors Backes a speciális csapategységek erőssége, emberelőnyös helyzetben hat, emberhátrányban két gólt szerzett. Harmadik világbajnokságán léphet számára, hisz tavaly és tavalyelőtt is a csillagsávos együttest erősítette. 2008-ban egy gólpasszal, egy évvel korábban egy góllal és két assziszttal zárt a kanadai világbajnokságon.

kapust “igazoltak” a kanadaiak

Az amerikaiakhoz hasonlóan a kanadaiak is a Blues keretéből erősítettek. Az újabb érkező Chris Mason; a kapus 2006-os vb-n és 2007-ben is a cserepadról szurkolt a társaknak, Moszkvában ez olyan jól sikerült, hogy egy aranyérem is járt érte. Mason legsikeresebb NHL-idényén van túl, az alapszakaszban 57 találkozón védett, ebből 27 győztes találkozó volt.

Az NHL-újonc Oshie 57 találkozót teljesített az alapszakasz során, s 39 pontjával (14 gól, 25 gólpassz) az újoncok összesített ranglistáján a kilencedik lett (a mérkőzések/pontok tekintetében harmadik). A Blues valamennyi – vesztes – rájátszásbeli mérkőzésén szerephez jutott. Első világbajnokságára készülhet.

Az amerikaiak szombaton a lettek ellen debütálnak a világbajnokságon, míg április 27-én Ausztria, két nappal később Svédország lesz az ellenfelük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik