Élet-Stílus

A Ferrarinál kopogtat a csúcsmérnök

A volt Benetton-, Jordan-, Toyota- és Force India-mérnök, Mike Gascoyne a Ferrarinál vállalna tanácsadói szerepet, hogy segítse a csapat magára találását

A Benetton, a Jordan, a Toyota és tavaly év végéig a Force India szakembere, az elsősorban aerodinamikai ászként ismert Mike Gascoyne munkát keres. Az angol a múlt hétvégén a BBC Forma-1-es szakkommentátori csapatában tűnt fel David Coulthard mellett a hiányzó Eddie Jordan helyén – a brit nézők nagy örömére -, de úgy tűnik, hogy nemcsak beszélni szeretne a sportról.

Bár brit lapok szerint Gascoyne szívesen “kitúrná” Jordant a tévés állásból, a mérnök az olasz Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy a hétvégén Kínában a Ferrarinál is kopogtatott. “Nem egy fix posztot szeretnék, viszont tanácsadóként szívesen vállalnék szerepet az aerodinamikai fejlesztésben, a szélcsatornánál” – mondta a 45 éves angol.

“Olyan a munkamódszerem, mint Ross Brawné, és szenvedélyesen imádok mindent, ami olasz. A Ferrari tartalmasabbá tenné a pályafutásomat. Németországban és Svájcban élek, így nem jelentene gondot (az észak-olaszországi) Maranellóba utazni” – tette hozzá.

Hogy az önfejűnek és arrogánsnak – vagy épp igazságkeresőnek, attól függ, honnan nézzük – ismert Gascoyne beleillene-e a Ferrari csapatába, kérdés, az azonban biztos, hogy az olasz csapatnál szükség van valami változásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik