Élet-Stílus

Hasek ismét visszatér

Dominik Hasek, a csehek kiváló hokikapusa ismét visszatér: egyéves szerződést kötött szülővárosa csapatával, a cseh extraligban szereplő Moeller Pardubice-vel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Pardubice megkeresett az ajánlatával, már alig várom a következő szezon kezdetét” – magyarázta a 44 éves kapus keddi sajtótájékoztatóján.

A „Dominátor” 2002-es visszavonulása után sem bírta sokáig hoki nélkül, majd 2008-as búcsúja után immár másodszor tér vissza. Hasek korábban már megfordult szülővárosa csapatában, 1990 és 2008 között pedig a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL) szerepelt, mint a Chicago Blackhawks, a Buffalo Sabres, az Ottawa Senators, valamint a Detroit Red Wings kapusa.

Hasek akcióban

Hasek akcióban

Utóbbi együttessel kétszeres Stanley Kupa-győztes, emellett kétszer kapta meg az MVP-nek járó Hart Memorial-trófeát és hatszor a legjobb kapust megillető Vezina-trófeát.

A válogatottal 1998-ban olimpiai bajnok, 2006-ban ötkarikás bronzérmes volt. 1983-ban világbajnoki ezüstérmet, míg három alkalommal (1987-ben, 1989-ben és 1990-ben) vb-bronzot akasztottak a nyakába.

Különböző díjakkal, serlegekkel tele a padlás, felsorolni is nehéz lenne az elismeréseit, az viszont mindenképpen megemlítendő, hogy őt választották meg a XX. század legjobb cseh hokisának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik