Élet-Stílus

Cortina nélkül is gőzerővel

Pat Cortina szövetségi kapitány nélkül is gőzerővel készül a magyar jégkorong-válogatott az oroszok elleni szerdai barátságos mérkőzésre, majd a pénteki világbajnoki nyitányra Svájcban.

A története legnagyobb bevetése előtt álló együttes Sierre-ben, a Rhone folyó völgyében fekvő kisvárosban készül a címvédő oroszok elleni fellépésre. Cortina a német másodosztály fináléjában érdekelt Münchentől szerda reggel vonatozik át Sierre-be, és onnantól már a magyarokkal marad.

Az ingerszegény környezet, a jó atmoszférájú, ám nem éppen modern, 2000 férőhelyes csarnok, illetve a szocreál stílusú hotel a játékosok elmondása szerint megfelelő.

“Nekünk minden jó! Az ellátás is rendben. Várjuk a meccset” – jegyezte meg a korelnökként a negyedik x-hez közelítő Kangyal Balázs a kedd esti edzés előtt. A Diego Scandella és Énekes Lajos másodedzők vezette tréning során eltörött Vaszjunyin Artyom korcsolyapengéje, ám Kéri Rudolf felszerelés-menedzser gyorsan gondoskodott a pótlásról.

Az oroszok kedden utaztak Svájcba, de ők csak szerdán, a mérkőzésre “ruccannak át” Sierre-be. A 19:15-kor kezdődő összecsapás – amelyet a 16 éven aluliak ingyen nézhetnek meg – plakátja a város több pontján is látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik