Élet-Stílus

Kupaelődöntő: előny a Győrnél

A Győr hazai pályán egygólos előnyre tett szert az MTK-val szemben a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A másik ágon szerdán csap össze a Siófok és a Honvéd.

Az első elődöntőben a Győr és a bajnoki címvédő MTK feszült egymásnak. A két csapat pénteken a bajnokságban is összeakadt, akkor a zöld-fehérek Brnovics mesterhármasával elintézték a fővárosiakat.

Lassú kezdést követően a 20. perctől felgyorsultak az események: a vendégek Lencse szerencsés góljával szereztek vezetést. A kiugró támadó elől tisztázott a győriek kapusa, de a labda éppen Lencse elé pattant, akinek innentől már nem volt nehéz dolga.

Sztepanovics kapus tisztáz a gólszerző Lencse elől (MTI)

Sztepanovics kapus tisztáz a gólszerző Lencse elől (MTI)

A hazaiak nagy örömére rövid időn belül érkezett a válasz, Bajzát egy gyenge felszabadítás után 10 méterről lőtte ki a hosszú sarkot. Nem sokkal később fordítottak a győriek, Tokody lőtt 20 méterről felsőléces gólt.

A második félidőben visszaesett a magyar viszonyokhoz képest magas iram. Az MTK-nak több lehetősége is volt az egyenlítésre, de a győriek lábában is maradt gól. Az eredmény viszont már nem változott, a sovány hazai győzelem izgalmas csatát ígér a jövő szerdai visszavágóra.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Győri ETO FC-MTK Budapest 2-1 (2-1)
Gól: Bajzát (25.), Tokody (33.), illetve Lencse (20.)
A visszavágót jövő szerdán rendezik.

Szerda:
BFC Siófok-Budapest Honvéd 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik