Élet-Stílus

Machedát magához láncolná a MU

Vesztegetés gyanúja miatt egy klubtulajdonos és négy bíró került a rács mögé Romániában. Federico Macheda ötéves szerződést kaphat Manchesterben, Guus Hiddink ugyanakkor a szezon végén elbúcsúzik a Chelsea-től. Rövid hírek.

Bundaügy Romániában

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették a román élvonalbeli FC Arges tulajdonosát és négy játékvezetőt. Cornel Penescu, a 10. helyen álló klub főnöke állítólag 125 ezer eurót fizetett a négy bírónak, hogy csapata javára fújjanak a meccseken. Mircea Sandu, a szövetség elnöke kínosnak és kellemetlennek nevezte a hírt, a felelősséget ugyanakkor isszautasította.

Machedát Wayne Rooney is nagyon szereti (MTI/EPA)

Machedát Wayne Rooney is nagyon szereti (MTI/EPA)

Machedához ragaszkodnak Manchesterben

A Manchster Unied hosszú távon igyekszik magához láncolni az Aston Villa és a Sunderland ellen győztes gólt szerző Federico Machedát. Az olasz csatár augusztusban, amikor betülti 18. életévét, ötéves szerződést írhat alá a „vörös ördögökkel”.

„Amikor 18 éves lesz, megint asztalhoz ülünk. Azt gondolom, a Manchester United ötéves szerződést kíván kötni, és ez logikus is lenne a részéről, hiszen ki akarna elveszíteni 21 évesen egy tehetséges futballistát” – nyilatkozta Giovanni Bia, Macheda ügynöke.

Jegyek az AC Milan vendégjátékára

Keddtől már nemcsak az interneten lehet jegyet vásárolni az április 22-én esedékes Ligaválogatott-AC Milan mérkőzésre.
A www.jegyelado.hu mellett akkortól az összes ismert jegyirodában, az Ibusz irodáiban és a Puskás Ferenc Stadion jegypénztáraiban is lehet belépőket venni, utóbbiak 10-től 18 óráig tartanak majd nyitva. Az árusítás kedden kezdődött, és már az első napon elkelt a belépők közel egynegyede.

Hiddink a szezon végéig marad Londonban (MTI/EPA)

Hiddink a szezon végéig marad Londonban (MTI/EPA)

Chelsea: Hiddink biztosan távozik

Korábban felmerült, hogy az orosz válogatott is irányító Guus Hiddink nem csak a szezon végéig, hanem esetleg hosszabb távon marad Chelsea-nél, de ezt az értesülést cáfolta Bruce Buck, a klub elnöke. Leszögezte: az eredeti megállapodásnak megfelelően Hiddink csak a szezon végéig irányítja a csapatot, és a klub új edzőt keres a következő szezonra. José Mourinho esetleges visszatérésének hírére reagálva Buck annyit mondott, úgy érzi, a portugál szakember „ideje elmúlt a Chelsea-nél.”

Platini Ukrajnában ellenőriz

Kedden Ukrajnába érkezik Michel Platini, az európai s zövetség (UEFA) elnöke, hogy ellenőrizze a 2012-es Eb előkészületeit.
A Lengyelországgal közösen rendező ukránok azért kapnak különösen szigorú felügyeletet az UEFA-tól, mert számos építkezésnél jelentős csúszásra derült fény a közelmúltban.

„Az UEFA legfőbb illetékesei elkísérnek Kijevbe, Donyeckbe, Dnyepropetrovszkba, valamint Lvovba, így májusban könnyebben kihirdethetjük, hogy Ukrajna megtarthatja-e a négy helyszínt” – jelentette be a francia sportdiplomata.

Ukrajna 17, Lengyelország pedig kereken 10 milliárd eurót fordít a kontinenstorna lebonyolításával kapcsolatos teendőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik