Élet-Stílus

Hongkongé a világ legjobb légitársasága

Idén a világ legjobb légitársasága címet a Cathay Pacific szerezte meg. Az értékelés szerint a Malév rendelkezik Kelet-Európa második legjobb fedélzeti személyzetével.

A londoni székhelyű repülőtérminőség-figyelő cég, a Skytrax az utasok szavazatai alapján idén is értékelte a világ légitársaságait. A felmérés során többek között a fedélzeti kiszolgálás, a felszolgált ételek minősége, az ülés kényelmessége, a repülőgépek állapota, a honlap áttekinthetősége, valamint az ár-teljesítmény arány kategóriában (összesen 34 kategóriában) értékelte több mint 16 millió utas a légitársaságokat.

Ázsiai élmezőny

A legjobb légitársaságnak járó idei elismerést a Cathay Pacific szerezte meg, amely 2008-ban csupán a második helyen végzett. A hongkongi székhelyű céget harmadszorra választották a világ legjobb légitársaságává. A rangsorban az ezüstérmet a szingapúri nemzeti légitársaság, a Singapore Airlines nyerte el, amelyet tavaly hetedik alkalommal gyűjtötte be a világ legjobb légitársasága címet. A harmadik helyen is jelentős átrendeződés történt: míg 2008-ban az ausztrál Qantas, addig idén a tavalyi ötödik helyezet, az Asiana Airlines végzett. A tavalyi bronzérmes, a Qantas ezúttal lecsúszott a dobogóról, és az értékelők véleménye alapján a hatodik helyre került.

(forrás: cathaypacific.com)

Az idei győztes (forrás: cathaypacific.com)

A díjazottak többsége akárcsak tavaly, úgy idén is ázsiai és közel-keleti légitársaságok közül került ki. A Top-10-be immár két éve nem jutott be európai, legutóbb (2007-ben) a British Airways került be.

a világ legjobb légitársaságai 2009. (2008.)

1. Cathay Pacific (Hongkong) (2)
2. Singapore Airlines (Szingapúr) (1)
3. Asiana Airlines (Dél-Korea) (5)
4. Qatar Airways (Katar) (7)
5. Emirates (Egyesült Arab Emirátusok) (9)
6. Qantas (Ausztrália) (3)
7. Etihad Airways (Egyesült Arab Emirátusok) (10)
8. Air New Zealand (Új-Zéland) (8)
9. Malaysia Airlines (Malajzia) (6)
10. Thai Airways (Thaiföld) (4)

Jól teljesített az Air Berlin

A diszkont-légitársaságok ranglistáján az európai légitársaságok már jobban szerepeltek. A világ legjobb fapados légi cége kategóriában tavaly óta szépen feljött az Air Asia: míg 2008-ban csupán a hatodik helyig jutott, addig idén már megszerezte a világ legjobb fapados légi cége címet. A fapadosok európai rangsorát az Air Berlin vezeti, a második helyen az easyJet, a harmadik helyen pedig a Norwegian végzett.

a világ legjobb fapados légitársaságai 2009. (2008.)

1. Air Asia (Malajzia) (6)
2. Air Berlin (Németország) (4)
3. easyJet (Nagy-Britannia) (1)
4. Jetstar Airways (Ausztrália) (3)
5. Virgin Blue (Ausztrália) (2)

A Malévot is díjazták

A világ legjobb első osztályú légitársaságainak a rangsorában is jelentős átrendeződés tapasztalható: a tavalyi aranyérmes, a Cathay Pacific idén fel sem került a dobogóra, a helyét immár a Singapore Airlines foglalta el.

Királyi kényelem a Singapore Airlines-on

Királyi kényelem a Singapore Airlines első osztályán

A világ legjobb első osztályú légitársaságai 2009.

(2008)

1. Singapore Airlines (2)
2. Emirates (6)
3. Qatar Airways (3)
4. Cathay Pacific (1)
5. Thai Airways (5)

Nem kell szégyenkeznie a Malévnek, ugyanis idén is dobogós helyet szerzett, bár tavaly óta egy helyet rontott. Az értékelések szerint a magyar légi szállító – akitől idén az orosz Transaero Airlines halászta el az aranyérmet – rendelkezik Kelet-Európa második legjobb fedélzeti személyzetével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik