Élet-Stílus

Talmácsi a mezőny első felében

Az első tesztnapon Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 250-esek között Katarban, a gyorsaságimotoros-vb idei első, vasárnapi futamának helyszínén.

A negyedliteres géposztályban idén bemutatkozó magyar motoros 2:02.278-as köridővel a nyolcadik helyen végzett az első tesztnapon Losailban, helyi idő szerint hétfő éjszaka.

A leggyorsabb Hector Barbera volt – ő az egyetlen, aki 2:01 perc alá szorította a köridőt, 2:00.545-ös idővel teljesítette villanyfényben a losali pályát. A kategória másik magyarja, Tóth Imre 2:04.480-nal a 17. helyen zárt a 22 fős mezőnyben.

A címvédő Marco Simoncelli sérülése miatt hiányzott. Az olasz motoros kedden kés alá feküdt, de reméli, a vasárnapi futamon ott lehet a mezőnyben.

Talmácsi nem teljesen elégedett (MTI/EPA)

Talmácsi nem teljesen elégedett (MTI/EPA)

„Igazából nem rossz a motor, de ennél többet tudunk. Ami nagyon érdekes, hogy mindig a használt gumival érem el a legjobb időmet, és nem az újjal – mondta a teszt után Talmácsi.

– A ritmusom gyors, de még nem tudok menni egy-két igazán gyors időt, ami a kvalifikációra nagyon fontos lenne. Pár dolgot megértettünk a motoron, s ezeket a második tesztnapra átvariáljuk. Nem mondom, hogy teljesen elégedett vagyok, mert van még mit javítanunk, de egyre jobb minden” – tette hozzá Talma, aki 2007-ben vb-győztes lett a 125-ös géposztályban.

A nyolcadliteresek között amúgy Bradley Smith (2:06.568), Andrea Iannone (2:06.708), Julián Simon (2:07.042) volt a sorrend az első teszt során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik