Élet-Stílus

Német sztárcsapatba igazolt a kézis tehetség

Ancsin Gábor, a Dunaferr jobbátlövője hároméves szerződést kötött a BL-elődöntőbe jutott Rhein-Neckar Löwen csapatával. A 18 éves tehetség nyártól a mannheimiek játékosa lesz.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb magyar érdekeltségű átigazolásá ütötték nyélbe az elmúlt napokban. A magyar válogatottban is már bemutatkozó Ancsin Gábor, a Dunaferr fiatal és tehetséges jobbátlövője a következő szezontól a világsztárok garmadáját felvonultató Rhein Neckar Löwen gárdájában folytatja pályafutását.

Túl az első hivatalos fotón

Túl az első hivatalos fotón

A német együttes honlapjának tájékoztatása szerint Ancsin, amellett, hogy a sztárcsapat keretét erősíti majd, részt vesz
az edzéseken, kettős igazolással a TSG Friesenheimben is szerepelhet, így rendszeres játéklehetőséghez juthat.

A magyar játékos posztján szerepel nyártól a Löwen színeiben Olafur Stefansson is, így a dunaújvárosi átlövő aligha számíthatna arra, hogy a mannheimieknél már a következő szezonban alapemberré válik. A német klub honlapján rendkívüli tehetségnek titulálják a 196 cm magas, 95 kg-os fiatalembert.

“Annak ellenére, hogy Gábor több ajánlat közül válogathatott, például a spanyol élvonalból is keresték, a Löwen és a Friesenheim mellett döntött. Nagyon örülünk, hogy így határozott. Ancsin óriási tehetség, ezt minden edzőnk megerősítette. Nagyon fontos, hogy megfelelő lépésekkel segítsük fejlődést” – nyilatkozta Thorsten Storm, a Löwen menedzsere.

A Friesenheim trénere is sokat vár a fiatal magyartól. “Ancsin Gáborral egy olyan játékos érkezik a csapatomhoz, aki kiváló adottságokkal rendelkezik. Főleg a támadójátéka kiemelkedő. Izgalmas és érdekes lesz megfigyelni, hogyan alkalmazkodik majd az új környezethez, és milyen gyorsan válik a klub egyik meghatározó játékosává” – mondta Thomas König, a Friesenheim trénere.

Ancsint már tavaly is keresték a németek, de akkor még nem sikerült megegyezniük a fiatal játékossal. Ezúttal azonban a magyar klubnak esélye sem volt versenyre kelni a Löwen ajánlatával.

“Meg kell, hogy mondjam, örülök és persze bánkódom is Gábor eligazolása miatt” – nyilatkozta a szakosztály-vezető, Bene Gábor az egyesület honlapján. “Remek játékost veszítettünk, aki a jövőben is alapjátékosa lehetett volna együttesünknek. Az viszont óriási örömmel tölt el, hogy a világ egyik legjobb csapata erősített Dunaújvárosból, ami egyértelmű elismerése a nálunk folyó kiváló szakmai munkának. Hiszem, hogy Gábor kiválóan helyt fog állni új csapatában is, bár érzésem szerint a fejlődése szempontjából talán jobb lett volna, ha marad még nálunk, ám természetesen így is sok sikert kívánok neki pályafutásához.”

lemondott a kiel menedzsere

Kedden lemondott posztjáról a hűtlen kezeléssel vádolt Uwe Schwenker, a THW Kiel férfi kézilabdacsapatának menedzsere. A helyi ügyészség azzal gyanúsítja a sportvezetőt, hogy nem tudott elszámolni 100 ezer euró kifizetésével.

A 14-szeres bajnok, 2007-es Bajnokok Ligája-győztes együttesnek nem csupán a Schwenker elleni eljárás okozott gondot mostanában, ugyanis a klubot bundázással vádolták meg. A gyanú szerint a csapat csalással szerezte meg a BL trófeát, nevezetesen a döntő visszavágóján lefizette a bírókat, sőt, olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a klub már 2000 óta szisztematikusan befolyásolta a nemzetközi kupamérkőzések eredményét.

Mivel sem előbbire, sem utóbbira nem akadt bizonyíték, a német Bundesliga vezetősége márciusban lezárta az ügyet.

—-Német hegemónia a BL-ben—-

Fazekas Nándor csapata, a német Gummersbach spanyol ellenfelet kapott a férfi kézilabda EHF Kupa elődöntőjében.

A keddi, bécsi sorsolás nyomán a Bajnokok Ligájában a Veszprémmel szemben továbbjutó, címvédő spanyol Ciudad Real a Hamburggal csap össze a fináléba kerülésért. Biztosan lesz német résztvevője a finálénak, mivel a másik ágon a Rhein-Neckar Löwen és a sorozatot 2007-ben megnyerő THW Kiel találkozik.

Az elődöntők párosítása (április 25./26., május 2./3.)
Bajnokok Ligája:
HSV Hamburg (német)-BM Ciudad Real (spanyol)
THW Kiel (német) – Rhein-Neckar Löwen (német)

KEK:
Kadetten Schaffhausen (svájci)-HSG Nordhorn (német)
Amicitia Zürich (svájci)-Pevafersa Valladolid (spanyol)

EHF Kupa:
RK Gorenje Velenje (szlovén) – TSV St. Otmar-St. Gallen (svájci)
VfL Gummersbach (német)-BM Aragón Zaragoza (spanyol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik