Élet-Stílus

Szellentés miatt állt a bál egy angol futballmeccsen

Nem mindennapi jelenet játszódott le egy alacsonyabb osztályú angol futballmérkőzésen: a bíró azért ismételtetett meg egy - amúgy kihagyott - tizenegyest, mert szerinte az ellenfél játékosa szellentése megzavarta a rúgót.

Az International Manchester FC tizenegyeshez jutott a Chorlton Villa elleni mérkőzésen. Ebben még semmi különös sincs, ugyanakkor a büntető elvégzésére kijelölt játékosnak éppen rúgásra lendült a lába, amikor az egyik közelben álló ellenfele nem tudta visszafogni magát – és hangosan szellentett.

A bíró úgy ítélte meg, hogy súlyos sportszerűtlenség történt, és szerinte ennek következményeként maradt ki a büntető. A bősz játékvezető sárga lappal büntette a „fingót”, és újrarúgatta a büntetőt. Ezután már a hálóban landolt a labda, ennek ellenére az International Manchester FC 6-4-re kikapott Chorlton Villától.

A Chorlton Villától amúgy három játékost is kiállított a sípmester, további kettőnek pedig sárga lapot adott – ez pedig 97 fontos (!) büntetést von maga után.

„Nem vagyunk balhés csapat, márpedig a három piros lap árt a hírnevünknek, ami különösen rossz, hiszen éppen szponzort keresünk a következő évadra… A szellentést amúgy csak a bíró hallotta, és a büntető nem emiatt maradt ki, hanem azért, mert borzasztóan rosszul lőtte a játékos. Amikor a játékvezető újrarúgatta, az ellenfél is nagyon meglepődött. Persze az fájóbb, hogy reklamálás miatt több játékosom a kiállítás sorsára jutott” – mondta Ian Treadwell, a Chorlton Villa menedzsere.

Az International Manchester FC titkára és pénztárosa kifejtette: barátságos légkörben zajlott a meccs, szó sincs gyűlölködésről, a tizenegyes körüli eseményeket pedig viccesnek nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik