Élet-Stílus

Ecclestone magyarázkodik

Bernie Ecclestone, a Forma-1 irányítója szerint késő délutáni rajtjának nem volt szerepe abban, hogy az eső miatt végül félbe kellett szakítani a Malajziai Nagydíjat.

„Semmi rosszat nem látok a késői kezdésben. Senki sem tudta, hogy esni fog. Ha három órával korábban kezdünk, akkor is kitörhetett volna a vihar” – nyilatkozta Bernie Ecclestone.

A múlt héten több pilóta is bírálta a késői – helyi idő szerint 17 órás – startot, amellyel az európai tévénézőknek próbáltak meg kedvezni. Már Ausztráliában is később kezdődött a nagydíj: a hagyományos 14 órai start helyett szintén 17 órakor volt a rajt.

Ecclestone ragaszkodik a késői kezdéshez (MTI/EPA)

Ecclestone ragaszkodik a késői kezdéshez (MTI/EPA)

A lemenő nap és a megnyúlt árnyékok Melbourne-ben is gondot okoztak a pilótáknak, majd egy héttel később a Malajziai GP-t az ítéletidő miatt 24 körrel a leintés előtt félbeszakították, majd 50 perc várakozás után lefújták. Nakadzsima Kazuki mintha előre látta volna, mi történik, a williamses jó előre megmondta: „Ha a homály mellé még eső is esik, akkor nagy gondok lehetnek.”

Nos, bejött a jóslat… A malajziai versenyt a leintés előtt az első helyen autózó Jenson Button, a Brawn GP brit pilótája nyerte, aki zsinórban második diadalával a pontversenyben is az élen áll.

dühösek a szervezők

Bosszúsak a Malajziai Nagydíj szervezői, s a jövő évtől kedvezőbb időpontban akarják indítani a viadalt.
„Egyértelműen változtatni kell, mert mindenkinek károkat okozott, hogy nem mehetett végig a futam – mondta a pálya egyik vezetője, Razlan Razali. – A látási viszonyok egy idő után sajnos nem voltak versenyzésre alkalmasak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik