Élet-Stílus

Hajdu: elfogytak a hajrára a veszprémiek

Már az idegenbeli összecsapáson eldőlt a Bajnokok Ligája negyeddöntője: a Veszprémnek nem volt esélye ötgólos hátrányban a minden poszton több világklasszissal kiálló Ciudad Real ellen. Hajdu Jánost, Skaliczki Lászlót és Iváncsik Gergőt kérdeztük az okokról.

A Veszprém együttese óriási bravúrt hajtott végre a hétvégén, hiszen három góllal legyőzte a BL-címvédőt a negyeddöntő visszavágóján. A magyar bajnok a második félidő elején már hét góllal is vezetett a spanyol csapat ellen, de a végére megmutatkozott a két keret közötti különbség. A Ciudad Realban minden poszton több világklasszis várt bevetésre, és amikor kezdtek elfáradni a veszprémi kulcsjátékosok, eldöntötték az összecsapást.

„Maximálisan helytálltunk, úgy érzem senki nem tehet a csapatnak szemrehányást” – nyilatkozta lapunknak a visszavágón négy gólt szerző Iváncsik Gergő. „Elfáradtunk a végére, főleg a beállós poszton voltak jobbak a spanyolok. A hajrában egyszerű gólokat, heteseket és kiállításokat kaptunk innen.”

GALÉRIA

GALÉRIA

Egyetértett a válogatott szélsővel Hajdu János, a válogatott szövetségi kapitánya. „Mindkét mérkőzésen elfogytunk a végére. A Ciudadban a cserepadon is olyan klasszisok ültek, akik a hajrában frissen új impulzusokat adtak az ellenfelünknek” – mondta a tréner, aki szerint már az első meccsen eldőlt a továbbjutás.

„A visszavágón sokáig, az 55. percig tartottuk a hazai közönség előtt még ledolgozható 2-3-gólos hátrányt, de a végét jobban bírták a spanyolok. Az ötgólos hátrány soknak bizonyult, annak ellenére, hogy a visszavágón már hét góllal is vezetett a Veszprém. Bekövetkezett ugyanaz, mint az első meccsen. A hajrában a beállós Rutenkát nem tudták tartani a veszprémiek, így végül papírforma eredmény született” – értékelt az FN-nek Hajdu János.

A hosszabb kispad jelentőségére hívta fel a figyelmet Skaliczki László is. „A spanyoloké a világ talán legjobb védelme, minden egyes lövőhelyzetért nagyon meg kellett dolgozni, ráadásul a Ciudad kapujában világklasszisok álltak. A veszprémi meccsen óriási iramot diktált Mocsai Lajos csapata, a hajráig gyors támadásokkal számos alkalommal sikerült megakadályozni, hogy védekezésben cseréljenek a vendégek.”

„Ez a taktika bevált, de a kulcsemberek nem bírták végig ezt a tempót, és a hajrában a spanyolok a maguk javára fordították a párharcot” – értékelt a jelenleg Kecskeméten edzősködő szakember, akitől tavaly nyáron vette át Hajdu a férfiválogatott irányítását.

matics a szezon végéig marad

A vezetőség elfogadta Vladan Matics vezetőedző lemondását, amelyet a német csapattól a KEK-negyeddöntő első mérkőzésén elszenvedett kilencgólos vereség után nyújtott be. A mostani szezon végéig azonban továbbra is Matics irányítja a Tisza-parti együttest, amellyel a hazai kupában és a bajnokságban is aranyéremre tör, vagyis szeretne szépen búcsúzni a szegediektől, miután a KEK-től elbúcsúzott a csapat. “Köszönöm a vezetőknek, hogy kiálltak mellettem, és a hátralévő két hónapban irányíthatom a Picket. Ígérem, minden erőmmel azon leszek, hogy a magyar kupában és a bajnokságban is sikerüljön megvernünk a nagyon erős Veszprémet. Egy biztos: két-három játékossal személyesen leülök beszélgetni” – nyilatkozta Matics a Délmagyarországnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik