Élet-Stílus

Hatot számoltak Argentínára – videó

Az argentin szurkolók alighanem sikerültebb áprilisi tréfát is el tudtak volna képzelni. Maradona három mérkőzésen át veretlenül terelgette csapatát, La Pazban azonban borult minden, megtépázták az Albicelestét.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy Maradona az élharcosa volt annak, hogy a bolíviaiaktól ne vonják meg a La Paz-i rendezés jogát – korábban még a FIFA is vizsgálta, hogy a majd 3600 méter magasan fekvő fővárosban adottak-e a lehetőségek.

Az „Isteni Diego” alighanem már bánja korábbi mecenatúráját, csapata ugyanis súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett a Hernando Siles stadionban.

A motivált hazaiak esélyt sem adtak a látható légszomjjal küszködő ellenfélnek, a triplázó Joaquin Botero volt a nap hőse, de mellette Marcelo Moreno, Alex da Rosa és Didi Torrico is betalált Carrizo kapujába – a vendégek becsületgólját Luis Gonzalez szerezte.

Bolívia-Argentína:

Messi, Mascherano, Tévez teljesen eltűntek, miközben a lelkes hazaiak rugdosták a gólokat; a mérkőzést követően a rendkívül sportszerű Maradona elismerően beszélt a hazaiakról, a vereséget nem próbálta a külső körülményekre (a magasság mellett a libalegelőre emlékeztető pálya sem a kreatívabb játékosokból álló argentinokat segítette):

„Minden egyes bolíviai gól felért egy-egy szívdöféssel” – így Maradona. „Ez elképzelhetetlen, korábban legrosszabb álmaimban sem számítottam ekkora csapásra. A bolíviaiakat megilleti a dicséret, hisz minden szituációban jobbak voltak, a kapusuktól kezdve az utolsó cseréjükig. Alaposan megvertek, így mindent elölről kell kezdenünk.”

Maradona irányítása alatt először vesztett pontokat az együttes, ráadásul ezt megelőzően utoljára 16 évvel ezelőtt kapott ki ilyen gólaránnyal, akkor a kolumbiaiaktól 5-0-ra. Az argentin csapatot az 1958-as világbajnokságon lépték le hat góllal, a csehszlovákok 6-1-re verték Stabile csapatát.

A nap másik nagy érdeklődéssel várt találkozóján a brazilok Luis Fabiano duplájának köszönhetően könnyedén nyertek a sereghajtó peruiak ellen, míg a csoportot vezető paraguayi csapat az utolsó pillanatban mentett pontot Ecuadorban.

vb-selejtező, dél-amerikai zóna

Bolívia-Argentína 6-1 (3-1)
Hernando Siles, 40 ezer néző. V.: Vasquez (uruguayi)
Gól: Moreno (11.), Botero (33., 54., 65.), Da Rosa (44.), Didi Torrico (86.), ill. Luis Gonzalez (24.)
Kiállítva: Di Maria (63.)
Bolívia: Arias – Ribeiro, Abdon Reyes (Garcia, 54.), Rivero, Pena – Didi Torrico, Da Rosa (Saucedo, 68.), Garcia (Flores, 78.), Reyes – Botero, Moreno.
Argentína: Carrizo – J. Zanetti, Heinze, Papa, Demichelis – Maxi Rodriguez (Di Maria, 56.), Mascherano, Luis Gonzalez (Angeleri, 68.), Gago – Messi, Tévez (Montenegro, 75.).

Ecuador-Paraguay 1-1 (0-0)
Gól: Noboa (64.), ill. Benitez (92.)

Chile-Uruguay 0-0

Brazília-Peru 3-0 (2-0)
Gól: Luis Fabiano (18., 27., az elsőt 11-esből), Felipe Melo (64.)

Keddi mérkőzés:
Venezuela-Kolumbia 2-0 (0-0)
Gól: Fedor (77.), Arango (81.)
Kiállítva: Aguilar (27., Kolumbia)

Az állás:
1. Paraguay 24 pont, 2. Brazília 21, 3. Chile 20, 4. Argentína 19, 5. Uruguay 17, 6. Kolumbia 14 (6-10), 7. Ecuador 14 (14-19), 8. Venezuela 13, 9. Bolívia 12, 10. Peru 7
Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a jövő évi dél-afrikai vb-n. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik