Élet-Stílus

Gyomorfertőzés a válogatottnál, Pisonték a keretben

Egyetlen jelenlegi kerettag sem léphet pályára gyomorfertőzés miatt az esti magyar-máltai vb-selejtezőn. Az MLSZ nem tudta elérni a meccs elhalasztását, így Erwin Koeman szövetségi kapitány régi légiósoknak küldött azonnali behívót.

Dr. Kator Miklós csapatorvos elmondta, feltehetőleg a vacsorára felszolgált rántott csirkemájtól vagy az utána elfogyasztott répatortától lettek rosszul a játékosok, akik egész éjszaka wc-re jártak, a többséget még reggel is hasmenés gyötörte.

Csak két játékos van jól, a máj helyett brassói aprópecsenyét és hozzá fokhagymás uborkasalátát fogyasztó Babos Gábor és Dárdai Pál, ám ők eltiltásuk miatt nem léphetnek pályára.

A kialakult helyzetben az MLSZ a találkozó elhalasztását kérte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), ám azt a választ kapta, hogy a sűrű versenyprogram miatt ez nem lehetséges, és a máltaiak is ragaszkodnak a mérkőzés szerdai lejátszásához.

A szakvezetőjük elmondta, sajnálják a magyarokat, de mindenképpen futballozni akarnak. Különben is ők estére majonézes borsót ettek vajon enyhén megpirított halfalatokkal, ami szintén könnyen romlandó étel, mégsem lett semmi bajuk.

Koeman (balra) ragaszkodik a légiósokhoz (MTI/EPA)

Koeman (balra) ragaszkodik a légiósokhoz (MTI/EPA)

Az esti meccsre Koeman 18 játékosnak küldött azonnali meghívót. A szakvezető ragaszkodik a külföldön edződött labdarúgókhoz, így az NB I-ben szereplő maiak helyett régi klasszisokat hívott be a keretbe, Détári Lajost, Pistont Istvánt, Sallói Istvánt, Kiprich Józsefet, Garaba Imrét, Kozma Istvánt, Nyílasi Tibort, Bognár Györgyöt és Vincze Istvánt például. A magyar szövetség szerint mindenki elfogadta az invitálást.

A meghökkentő döntés kapcsán Koeman elmondta, a focizás olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni. Grosics Gyula beválogatásától ugyanakkor eltekintett. A holland edző, aki profik higgadtságával kezeli az április elsejei helyzetet, hozzátette, lépjen pályára bárki, Máltát le kell győzni.

Az utóbbi félmondat teljesen igaz, komolyan gondoljuk, az összes többi viszont vicc, áprilisi tréfa. Jó szórakozást!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik