Élet-Stílus

José Cura Szegedre jön áprilisban

A világhírű argentin tenorral, José Curával és a népszerű magyar lírai szopránnal, Rost Andreával is találkozhat az operarajongó közönség áprilisban a Szegedi Nemzeti Színházban - hangzott el a teátrum műsorát bemutató sajtótájékoztatón.

Rost Andrea vasárnap lép föl Szegeden, az operaénekesnő ária- és dalestjén részleteket ad elő Mozart, Donizetti, Gounod, Verdi és Kodály műveiből – mondta Gyüdi Sándor főigazgató.

Hozzátette: az est különlegességekkel is szolgál majd a nézők számára, hiszen a Kossuth-díjas művésszel Pál Tamás karnagy beszélget. José Cura, aki az előző évadban Verdi Otellójának címszerepében aratott hatalmas sikert Szegeden, ezúttal április 28-án és 30-án Puccini Toscájának Cavaradossijaként tér vissza a Tisza-parti városba.

A tenor partnere Tosca szerepében Sümegi Eszter lesz – közölte az operát dirigáló Pál Tamás. A szegedi társulat a magyar színházi életben egyedülálló produkcióra készül: április 24-én Berlioz Faust elkárhozása című operáját állítják színpadra Juronics Tamás rendezésében. A francia nyelvű darabot 65 tagú kórussal, nagy létszámú zenekarral és nagyszerű énekesekkel játsszák, a címszerepet Wendler Attila és László Boldizsár alakítja majd – közölte a rendező, aki szerint a darab cselekménye nem annyira hangsúlyos, így fontos szerep jut majd a látványnak, ehhez nyújt segítséget a jelmezeket és a díszleteket tervező Kentaur.

A Kisszínházban mutatják be április 17-én Lőrinczy Attila Balta a fejbe című tragikomédiáját. Tasnádi Csaba rendező úgy véli, hogy a bűnügyi híradás nyomán született III. Richárd-parafrázis nem biztos, hogy osztatlan közönségsikert arat témaválasztása és problémafelvetése miatt.

A sajátos humorú műben sok szó szerinti vagy utalásszerű idézet hangzik el Shakespeare drámáiból és a magyar irodalom nagyjaitól – tudatta a rendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik