Élet-Stílus

Öttusa: tesztelés magyar sikerrel

Dicséretesnek és reményt keltőnek nevezte Marosi Ádámnak a hétvégén a mexikóvárosi Világkupa-versenyen elért harmadik helyezését Pálvölgyi Miklós, a magyar öttusa-válogatott szövetségi kapitánya.

“A győztes Horbacz elég jó versenyző, a második helyezett Soto pedig ismerős környezetben, megszokott körülmények között küzdhetett, neki nyilván kevésbé okozott gondot a magaslat, mint a külföldiek nagy részének” – indokolta minősítését az MTI-nek a szakvezető, hozzátéve, hogy Marosi elég erős a fizikai számokban, így ha beleszokik az új rendszerbe, tartósan jó eredményeket érhet el.

A 2000 méter felett rendezett viadalon debütált a nemzetközi élmezőny számára a tavaly novemberben elfogadott lebonyolítási szisztéma. A lövészettel kombinált futást már sok helyen kipróbálták, de a mostani volt az első igazán komoly erőpróba ebben a rendszerben.

Elégedett a kapitány (MTI)

Elégedett a kapitány (MTI)

Szatmári László versenybíró helyi beszámolóiból kiderült, hogy egyelőre voltak még gondok. Elsősorban az okozott fejtörést a rendezőknek, hogy az elektronikus céltáblák fennakadtak a vámon, és csak késve érkeztek meg a viadal helyszínére. Emiatt a férfiak selejtezőjét csütörtökön csupán elkezdték, a kombinált számra a női kvalifikáció napján, pénteken kerítettek sort. A berendezések végül megérkeztek, a helyükre kerültek és működtek is, bár – amint azt a helyszínről származó információra hivatkozva Pálvölgyi Miklós az MTI-nek elmondta – nem volt tökéletes a lebonyolítás.

“Kiütköztek a gyermekbetegségek” – fogalmazott a kapitány, hozzátéve ugyanakkor: pontosan arra valók a jelenlegi időszak versenyei, hogy a gyakorlat hozza felszínre a hiányosságokat.

Tesztelnek a mindenkori rendezők és a versenyzők is, utóbbiak magukat, illetve a mezőnyt igyekeznek felmérni. Ezeket a célokat szolgálja a csütörtök-pénteki bathi verseny is, melyen az idén, Londonban világbajnokságot rendező brit házigazdák igyekeznek tapasztalatokat gyűjteni. Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Bartalis Zsófia, Pataki Viktória, Németh Róbert és Tibolya Péter személyében hat magyar indulója is lesz a viadalnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik