Élet-Stílus

Julio Cesar mentette meg a vereségtől a brazilokat

Az ötszörös vb-győztes Brazília elsősorban a kiválóan védő Julio Cesarnak köszönheti, hogy pontot szerzett az Ecuador elleni világbajnoki selejtezőn.

Brazília nem bírt Ecuadorral, sőt az is Julio Cesarnak köszönheti, hogy egyáltalán pontot szerzett a vasárnapi vb-selejtezőn.

A hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, mivel több helyzetet dolgoztak, mint az ötszörös világbajnok selecao, csakhogy annak kapusa remekelt, többször is nagy bravúrral védett.

A 74. percben aztán – némileg váratlanul – a csereként pályára lépő Julio Baptista a braziloknak szerzett vezetést, egy formás támadás végén a kapufa segítségével talált a jobb alsó sarokba.

A válaszra a 89. percig kellett várni. Ekkor Cristian Benitez került nagy helyzetbe, közeli lövését ugyan védte Cesar, de Cristian Noboa ismétlésével szemben már nem tudott mit kezdeni az Interben légióskodó kapus, aki végén még egy nagyot nyújtózkodott, bravúrral hárított Benitez fejesénél.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul nem is voltunk képesek a legjobbunkat nyújtani. Az ellenfél játékosai egy percre sem álltak le, végigfutották a mérkőzést. Ezzel együtt jól tartottuk magunkat, a végén bekapott gól büntetés volt a számunkra” – magyarázta a brazil televíziónak a meccs hőse.

A másik vasárnapi dél-amerikai vb-selejtezőn Chile – a gólja mellett két gólpasszt is jegyző Alexis Sanchez vezetésével – 3-1-re nyert Peru otthonában.

Tizenegy fordulót követően Paraguay áll az élen. Argentína a második, Chile a harmadik, Brazília pedig jelenleg a negyedik pozíciót birtokolja. Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a jövő évi világbajnokságon, míg az ötödik a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 11. forduló:


Ecuador-Brazília 1-1 (0-0)


Gól: Noboa (89.), ill. Julio Baptista (74.)

Peru-Chile 1-3 (1-2)


Gól: Fano (34.), ill. Sanchez (2.), Suazo (32., 11-esből), M. Fernandez (72.)

Kiállítva: J. Vargas (Peru, 53.)



Szombaton játszották:

Uruguay-Paraguay 2-0
Argentína-Venezuela 4-0
Kolumbia-Bolívia 2-0

Az állás:

1. Paraguay 23 pont
2. Argentína 19 (17-7)
3. Chile 19 (11-6)
4. Brazília 18
5. Uruguay 16
6. Kolumbia 14
7. Ecuador 13
8. Venezuela 10
9. Bolívia 9
10. Peru 7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik