Élet-Stílus

Szávay legyőzte a korábbi világelsőt

Szávay Ágnes három játszmában nyert a szerb Ana Ivanovics ellen a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna harmadik fordulójában, és bejutott a legjobb 16 közé.

A világranglistán jelenleg 25. magyar teniszező 1 óra 59 perc alatt győzte le a volt világelsőt. Szávay nagy csatában háromnegyed óra alatt jutott előnyhöz, majd a folytatásban a rangsorban jelenleg hetedik Ivanovics újabb 37 perc elteltével egyenlített ki. Az utolsó felvonásban, amely 38 percig tartott, szinte végig a magyar játékos irányított és még az sem zavarta meg, hogy 3:0-ás vezetésénél eső miatt rövid ideig állt a játék.

Szávay következő ellenfele a 11. kiemelt Viktorija Azarenka lesz. A fehérorosz teniszező az orosz Anna Csakvetadzét verte két sima szettben. A két teniszező WTA-tornán eddig egy alkalommal mérkőzött, és tavaly Stuttgartban Azarenka – kemény pályán – 7:5, 6:3-ra nyert.

Szávay legyőzte a korábbi világelsőt 1

Nagy meglepetésre kiesett a végső sikerre is esélyes Dinara Szafina: a második helyen kiemelt orosz játékost az ausztrál Samantha Stosur búcsúztatta két szettben.

Miami, nők, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes (25.)-Ivanovics (szerb, 7.) 6:4, 4:6, 6:1
Stosur (ausztrál)-Szafina (orosz, 2.) 6:1, 6:4
Gyementyjeva (orosz, 4.)-Suarez (spanyol, 31.) 6:1, 6:2
Kuznyecova (orosz, 8.)-Vaidisova (cseh) 6:1, 6:4
V. Azarenka (fehérorosz, 11.)-Csakvetadze (orosz, 22.) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik