Élet-Stílus

Sötétbe borult Budapest

Hagyó Miklós segítségével kapcsolódtak le egy órára ma a díszkivilágítás fényei - Budapest és lakói így csatlakoztak a Föld Órája akcióhoz.

Péntek este fél kilenckor Hagyó Miklós segítségével a város díszkivilágítása a Föld Órájában lekapcsolódott.

Az összefogás a világ legnagyobb klímavédelmi akciója, melynek fő célja az energiatakarékosság jelentőségének tudatosítása és a globális felmelegedés elleni közös küzdelem.

A Hősök tere is sötétbe borult (Fotó: MTI)

A Hősök tere is sötétbe borult (Fotó: MTI)

A környezetvédelemért is felelős főpolgármester-helyettes a tudatos energiahasználat fontosságára kívánta így is felhívni a résztvevők és a városlakók figyelmét – áll a Főpolgármester-helyettesi Sajtóiroda lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A kezdeményezés 2007-ben indult Sydneyben. Mára világméretűvé, a Föld talán legnagyobb klímavédelmi akciójává vált az esemény, amelyhez a magyar főváros idén harmadik alkalommal csatlakozott.

Míg 2008-ban 35 ország és 50 millió ember vett részt az akcióban, addig idén több mint 80 országban – a világ 54 fővárosában és mintegy 1500 településen hunytak ki egyszerre a fények. Magyarországon Budapest mellett mintegy harminc város csatlakozott a Föld Órájához.

legyen ön is fn tudósító!

Lefotózta a sötétbe borult várost? Ossza meg képét, videóját az FN olvasóival! Töltse fel az FN Tudósítójába, hogy az Ön képe kerüljön a címlapra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik