Élet-Stílus

Albán-magyar percről percre

Szombat este a magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntő találkozót játszik Albániával. Amelyik együttes veszít Tiranában, az alighanem eltemetheti a továbbjutási álmait, de igazából a döntetlen sem jó egyik csapatnak sem.

Világbajnoki selejtező, 1. csoport:
Albánia-Magyarország 0-1 (0-1)
Tirana, Quemal Stafa Stadion, v.: Kuipers (holland)
Gól: Torghelle (38.)

Albánia: Hidi – Dallku, Curri, Vangjeli, Cana – Lala, Skela, Duro, Lika (Bakaj 69.) – Salihi, Berisha
Magyarország: Babos – Szélesi, Vaskó, Vanczák, Bodor – Dárdai – Hajnal (Vadócz 79.), Halmosi (Gera 92.), Huszti – Rudolf, Torghelle (Priskin 86.)

93. perc: Vége a meccsnek! Óriási az öröm a magyar kispadnál. Az albánok döntetlent játszott a svédekkel és a portugálokkal, a Koeman-csapat viszont oda-vissza győzött.

92. perc: Halmosi cammogott le, Gera Zoltán a pályán.

Két percet hosszabbít a holland játékvezető.

Beívelésekkel próbálkoznak az albánok, de a magyar védelem most sokkal biztosabb, mint a félidő elején.

88. perc: A Zenit idegenlégiósa maga lépett a labda mögé, de csúnyán fölélőtt.

87. perc: Huszti harcolt ki egy szabadrúgást 17 méterre a kaputól. Ha nem is lesz gól, de a sorfal állítással jó sok idő el fog menni.

86. perc: A sérült góltszerzőt Priskin Tamás váltotta.

84. perc: Torghelle maradt a földön a magyar tizenhatoson belül egy szögletet követően, az albánok csak hosszú rábeszélés után rúgták ki a labdát.

83. perc: Babos szedett össze egy beadást a középen érkező támadók elől.

Kezdődik a magyar csapat számára általában oly kritikus utolsó 10 perc. Az albánok erőre kaptak, alig van nálunk a labda.

79. perc: Babos fogta magabiztosan Bakaj középre tartó fejesét.

78. perc: Feszült a hangulat. Halmosi is besárgult. Hajnal helyére Vadócz Krisztián érkezett.

76. perc: Bodort rúgta ki egészen az albán kispadig Dallku. Sárga a jutalma.

73. perc: A csereként érkezett Bakaj lövését látványos mozdulattal ütötte ki Babos. A szöglet után is helyén volt a kapus.

Dánia 3-0-ra győzött Máltán, és már tízpontos. Ha a Koeman-csapat idegenben nyer, pontok tekintetében ismét behozza a a csoportot vezető skandinávokat.

69. perc: Cserélt a házigazda: Elis Bakaj váltotta Likát.

67. perc: Duro kapott sárgát Rudolf buktatásáért. A magyar csatárnak “nagyon” fáj, a mieink már az idővel is játszanak. Dárdai is besárgult egy rossz ütemű belépőért.

64. perc: Torghelle repült hatalmasat a tizenhatoson belül. A labdát már eltolta az Augsburg idegenlégiósa, a kapusban viszont elakadt. Véleményes szituáció. Torghelle átugorhatta volna Hidit, aki kétségkívül eltalálta. A bíró továbbot intett.

63. perc: Huszti harcolt ki egy szabadrúgást a a szögletzászló mellől. Az albánok tisztáztak, majd Hajnal szlalomozott át a védőkön, és tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre, a középre adott labdája azonban nem volt pontos.

Vége az albán rohamoknak. Megint a Koeman-csapat irányít. Ha a védelem stabilabb lenne, nem kellene aggódnunk.

59. perc: Az albán védők sincsenek nagy formában, Dallku rúgott óriási gyertyát. A szöglet után Vanczák szabálytalanul ment fel fejelni.

56. perc: Huszti lövését fogta Hidi. A másik kapunál Vaskó megint szerencsétlenkedett, de nem lett belőle baj.

54. perc: Végre kiszabadult a magyar csapat. Torghelle iramodott meg, de a félpályánál felvágták. A már besárgult Cana gyorsan meghúzta magát, a holland játákvezető simán kivághatta volna.

Teljesen beszorult a magyar csapat, a Vaskó-Vanczák belső védőpáros enyhén szólva nem áll a helyzet magaslatán.

49. perc: Úszik a magyar védelem. Nagyon bekezdtek megint az albánok. Berisha két méterről gyakorlatilag kifejelte a labdát a kapuból. Megúsztuk.

47. perc: A másik kapunál Salihi érkezett egy beívelésre teljesen üresen a hosszú saroknál, de Babos védett. A kipattanót nagy nehezen kivágták a védők. Már több nagy helyzet volt, mint az első félidőben, micsoda kezdés!

46. perc: Folytatódik a játék, és rögtön egy óriási magyar ziccer. Torghelle vezette egyedül kapura a labdát, de centikkel mellépörgetett.

Eddigi vb-selejtezők eredményei:
Észak-Írország – Lengyelország 3-2
Moldova-Svájc 0-2
Luxemburg-Lettország 0-4
Wales-Finnország 0-2
Oroszország-Azerbajdzsán 2-0
Örményország-Észtország 2-2
Izrael-Görögország 1-1
Ciprus-Grúzia 2-1
Németország-Liechtenstein 4-0
Románia-Szerbia 2-3

Két szerény képességű csapat összecsapásán a fontos gólok embere, Torghelle volt eredményes egy borzalmas védelmi hibát követően. Koeman nem lehet elégedett, rengeteg hibával játszott a csapat. A védelemből nagyon hiányzik az eltiltott Juhász Roland.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45+1. perc: Buta hiba a védelemben, Vaskótól vették el a labdát, de Babos jól mozdult ki.

44. perc: A bekapott gól megfogta a hazai csapatot, akik módszeresen aprítják az egyre magabiztosabb magyarokat.

42. perc: Megpattanó albán lövés, a tizenhatoson belül ólálkodó Salihi éppen csak lemaradt a labdáról.

40. perc: Rudolf kapott hatalmasat, de szerencsére tudja folytatni. Görögtűzek a lelátón, füst terjeng a pályán.

38. perc: Vezet a válogatott Torghelle góljával! Huszti lépett ki a jobb szélen, középre ívelt, a szerencsétlenkedő albán védő pont a csatár elé fejelte a labdát, akinek még arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát, majd három méterről erőből bevágta. (1-0)

36. perc: Hajnal szögletét a jól helyezkedő Torghelle csúsztatta mellé. A kirúgás után Vanczák kapott sárgát.

33. perc: Husztit buktatták a tizenhatos előterében – szabadrúgás. Hajnal előbb a falba, majd kapu mellé bombázott.

28. perc: Az előbb kritizált Halmosi adott a középen érkező Hajnalhoz, akinek a lövése alig kerülte el a bal felsőt. A másik oldalon Berisha ijesztgetett. Babosnak nem kellett a labdához érnie.

Halmosi mintha pályán sem lenne. A máskor oly veszélyes bal oldalunkon semmi nem történik. Az albánok lendülete megtört, de a Koeman-csapat sem túl veszélyes.

20. perc: Huszti totojázott a kezdőkörnél, Salihi elvette tőle a labdát, majd 18 méterről nem sokkal suhintott mellé.

17. perc: Huszti a saját tizenhatosán belül tisztázott. Pillanatokkal később Salihi 4 méterről fejelt mellé.

16. perc: Egyre többet támad a magyar csapat. Szélesi lövése a lelátón kötött ki, majd két magyar szöglet következett. A másodiknál Torghelle csapott le a kicsorgó labdára, de a lövés elakadt a védőkben.

12. perc: Torghelle buktatásáért a holland játékvezető kiosztotta az első sárgát. Az Olympique Marseille-ben futballozó Cana hiába reklamál.

10. perc: Salihi lépett ki a lesre játszó magyar védők közül, de szerencsére nem tudta levenni a labdát.

Óriási harci kedvvel kezdtek az albánok, azonnal letámadják a labdát cipelő mieinket, alig van nálunk a labda.

5. perc: Szélesi csúszott el a tizenhatos vonalánál, a rárontó albán csatárt csak szabálytalanul tudta megállítani. A beívelést Babos öklözte ki.

3. perc: Nincs folyamatos játék, rengeteg az apró szabálytalanság. A hazai szurkolók minden magyar labdaérintést hatalmas füttykoncerttel fogadnak.

A magyar csoportban Dánia fél óra elteltével 2-0-ra vezet Málta ellen.

1. perc: Elkezdődött a magyar válogatott első idei tétmeccse. Szélesi egy kőkemény belemenéssel adja meg a meccs alaphangját.

A Koeman-csapat tiszta fehérben, a házigazda fekete-pirosban. A mieink kezdik az összecsapást.

Pályán a csapatok. Óriási a hangulat Tiranában, a 20 ezres stadion majdnem teljesen megtelt. Jó pár magyar szurkoló is érkezett.

Az angolok barátságos meccsen fogadták Szlovákiát, és könnyedén 4-0-ra győztek. A gólokat Heskey, Rooney (2) és Lampard szerezte.

Az eddigi négy egymás elleni mérkőzésen a magyar csapat még gólt sem kapott Albániától. A mérleg három győzelem, valamint egy döntetlen. Legutóbb, októberben a mieink hazai pályán 2-0-ra győztek, a gólokról Torghelle és Juhász gondoskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik