Élet-Stílus

Négy játékossal frissít a Barcelona

A spanyol éllovas Barcelona nyáron négy futballista megszerzését tervezi. A katalánok egyelőre konkrét neveket nem említettek.

A gránátvörös-kék klubhoz közeli El Mundo Deportivo szerint a katalán vezetőség egy balhátvédet, egy középső védőt, egy középpályást és – amennyiben Samuel Eto’o távozik – egy támadót keres.

A kameruni korábban többször is megszellőztette, hogy szeretné magát kipróbálni más csapatban is, ráadásul fajsúlyos kérője is van, az olasz bajnok Inter tárt karokkal fogadná.

Eto’o szerződése nyáron lejár, s amennyiben nem hosszabbít, a Real Madrid és több angol nagycsapat által is óhajtott valenciai David Villa veheti át a szerepét.

Villa Barcelonában is népszerű (Marca)

Villa Barcelonában is népszerű (Marca)

A lap szerint a klub Franck Ribéryt mindenképpen szeretné soraiban tudni, ám a Bayern és az FC közötti hagyományosan jó kapcsolat, no meg a müncheniek által kért tetemes összeg elriaszthatja a katalánokat. Így nem kizárt, hogy a francia szélső helyett David Silva érkezhet a Camp Nouba.

Az Európa-bajnok középpályást a Juventus is vinné, viszont a játékos nem szeretné elhagyni Spanyolországot, igaz, a szakértők szerint kevésbé illene Guardiola elképzeléseibe mint a müncheni szélső.

Egy sorral hátrébb is sok a gond. Sylvinho és Abidal sem meggyőző a balbekk posztján; a brazil szabadon távozhat, míg a francia valószínűleg visszatér Lyonba. Jelenleg az El Mundo szerint a CSZKA klasszisának, Jurij Zsirkovnak a legnagyobb az esélye egy barcelonai mezre, ám a vezetőség a manchesteri Evrát, és az interes Maxwellt is figyelemmel kíséri.

A védelem tengelyében Marquez még nem hosszabbított, Milito pedig rendre sérülésekkel küszködik – nem árt tehát a friss erő. A kiszemelt a Leverkusen együttesében jó benyomást tett Henrique, a 22 éves brazil kölcsönben szerepelt a Bayerben, a kicker.de osztályzatai (3.45) alapján nem is rosszul.

Ha Ribéry nem jön, Silva érkezhet (Marca)

Ha Ribéry nem jön, Silva érkezhet (Marca)

A négy „hiányposzt” mellett elképzelhető, hogy a Barca egy védekező középpályással is erősít. Bár Guardioláék elégedettek Yaya Touré és Seydou Keita teljesítményével, a duó 2010 elején több mint hat hetet hiányzik majd az afrikai kontinentális torna miatt.

Sok minden függ attól is, hogy a Barca idén szerez-e trófeát, és ha igen hányat – sikertelenség esetén ugyanis nagyobb lehet a játékos-mozgás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik