Élet-Stílus

Gera a kontinens múlt heti gólfelelőse

Az UEFA honlapja szerint az elmúlt héten Gera Zoltán szerezte a legszebb gólt. A hivatalos honlap a magyar támadó Manchester United ellen elért találatát díjazta.

Az uefa.com szerint az angol Fulham magyar válogatott játékosának 87. percben, akrobatikus mozdulattal elért gólja szépsége és jelentősége miatt is megérdemelte a címet. Az egygólos hátrányban lévő bajnok rohamainak ugyanis a nem sokkal korábban beálló Gera vetett végett.

A kapunak háttal álló magyar előbb pazar mozdulattal megszelídítette Johnson jobb oldali beadását, felpörgette a labdát, majd az ötös sarkáról hanyatt vetődve lőtt Edwin van der Sar kapujába. A magyar játékos látványos találata a londoni klub Premier Leage-történetének 200. gólja volt.

Gera gólja a MU ellen:

A Fulham 2-0-ra nyert a listavezető United ellen, mely márciusban kétszer is nagyon súlyos vereséget – a londoniak az Old Traffordon bajnokin 3-0-ra, míg otthonukban FA-kupa mérkőzésen 4-0-ra kaptak ki – mért Geráékra, ráadásul a vereséggel a United előnye egy pontra csökkent a második Liverpoollal szemben.

Gera góljának köszönhetően a Fulham két sorozatot is megszakított: a listavezető a Fulham vendégeként maradt alul, ott, ahol utoljára 45 éve vesztett mérkőzést.

A manchesteriek 2005 óta nem kaptak ki zsinórban két egymást követő bajnokin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik