Élet-Stílus

Felelősségéről beszélt Ocskay orvosa

Saját felelősségéről beszélt Papp Lajos szívsebész ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó keddi halálával kapcsolatban.

„Itt az én felelősségem egyértelmű. Hiszen én javasoltam az ő aktív sportpályafutásának a folytatását” – mondta a Tv2 Tények című műsorában Papp Lajos, aki korábban orvosi konzultáció után azt javasolta a játékosnak, hogy komoly orvosi kontroll mellett továbbra is játszhat. „Számomra a következő kérdés merült fel: a lelkét ölöm meg, vagy veszélyeztetem az életét.”

A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizombetegsége miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azután viszont megkapta az engedélyt. Előtte több orvos is állította: nem játszhat többé. Papp Lajos hangsúlyozta: nem tér ki a felelősség elől, és a sportorvosok abszolút korrektül jártak el.

Az újrakezdés után ifj. Ocskay folyamatosan járt kontrollra, és nem volt jele a rosszullétnek. Legutóbb januárban volt ellenőrzésen.

részvétüket nyilvánították a szlovákok

Magyar nyelven írt részvéttáviratot a Szlovák Jégkorong Szövetség ifjabb Ocskay Gábor halála után két nappal a magyar szövetségnek.

“Mély megdöbbenéssel fogadtuk a szomorú hírt, hogy váratlanul elhunyt a magyar válogatott vezéregyénisége, ifjabb Ocskay Gábor. A bajnok Alba Volán igazi ikonja, a magyar jégkorong legendás fia elhunytával nagy veszteség érte az egész magyar sportcsaládot. A hír annál fájdalmasabb, hogy a kiváló sportember áprilisban Svájcban, az A csoportos vb-n koronázhatta volna meg arany pályafutását, és pont a nyitó mérkőzésen, a szlovák válogatott ellen. Ifjabb Ocskay Gábor a szívünkben marad mint a magyar sport felejthetetlen jégkorongművésze. Fogadják a legmélyebb részvétünket” – áll a táviratban, amelyet Juraj Siroky elnök, Igor Nemecek főtitkár és Jan Filc szövetségi kapitány is aláírt.

Mark Mahon, a japán válogatott szövetségi kapitánya is részvétét fejezte ki a távol-keleti szövetség nevében. A kanadai szakember megemlékezett arról, hogy éppen Ocskay lőtte a tavaly áprilisi szapporói divízió I-es vb-n a japánok elleni győztes gólt. Ennek a tornának a megnyerésével jutott fel a magyar válogatott hetven év után ismét a világ élvonalába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik