Élet-Stílus

Ocskay Gábort szerdán temetik

Székesfehérvár közgyűlése posztumusz díszpolgári címet adományozott a kedden éjjel elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozónak.

Stettler Zsuzsanna, az önkormányzat sajtófelelőse csütörtökön elmondta, a képviselők még a nap folyamán szavaznak arról, hogy az elhunyt sportolóról nevezzék el a Fehérvári Jégcsarnokot.

Eldőlt, hogy a temetés szerdán lesz, délután 15:30 órakor. Horog László, a család szóvivője közölte, hogy a kilencszeres bajnok, 187-szeres válogatott csatárt 13 órakor ravatalozzák fel a Fehérvári Jégcsarnoknál.

A gyászmenet 14:30-kor indul a temetőbe. A remek sportember kedden, éjfél előtt hunyt el szívinfarktusban.

Nyílt konferencia

Csütörtökön Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter nyilvános és nyílt konferencia összehívását kezdeményezte, mert aggályosnak tartja, hogy ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó halála után felerősödtek a sport és a sportorvoslás körüli negatív hangok.

Az ÖM közleményben jelzi, hogy a tárca vezetője levélben fordult a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetőjéhez, dr. Tóth Miklós egyetemi tanárhoz, hogy rövid időn belül hívjon össze nyilvános és nyílt konferenciát a témával kapcsolatban felmerülő összes lehetséges kérdésben.

Ennek megrendezéséhez az Önkormányzati Minisztérium anyagilag is hozzájárul. A sporttragédiák megerősítik a minisztériumot abban a törekvésében, hogy igenis szükség van a korszerű sportegészségügyi központra és sportorvosi hálózatra.

“Messzemenőkig partnerek vagyunk minden olyan kezdeményezésben, támogatunk minden olyan átfogó és egyedi vizsgálatot, amely minél előbb, a legkorrektebb módon tisztázza a sportolók tragédiájához vezető okokat” – hangsúlyozta Gyenesei István.

Ugyanakkor kiemelte, hogy miközben minden egyes sportoló elvesztése figyelmeztetés valamennyiünknek, nem szabad, hogy a haláleseteknek az legyen az üzenete, hogy a sport “életveszélyes üzem”.

“Egyetlen talentum sem veszhet el a magyar sport számára túlzott, megalapozatlan aggodalom miatt” – emelte ki a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik