Élet-Stílus

FIFA: Koeman varázslatos magyarjai csodára készülnek

„Koeman varázslatos magyarjai" címmel terjedelmes interjút közölt csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapja Erwin Koemannal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával.

A fifa.com főoldalán látható írás kiemeli, hogy a magyaroknak az 1986-os mexikói vb-szereplés után 23 évvel ismét van esélyük kijutni a legrangosabb tornára.

„A kezdetekkor rengeteg negatív dolgot hallottam a csapatról és a játékosokról, de én csak a saját véleményemre adok. A futballistákról kiderült, hogy igenis rendkívül profik és motiváltak. Körülbelül 25 játékos közül válogathatok, nyilván jó lenne, ha többen lennének, de ők szerencsére a legjobb bajnokságokban edződnek” – mondta a 47 éves holland szakember, aki tavaly májusban vette át a nemzeti csapat irányítását.

„A játékosok kvalitása adott volt, az én feladatom az, hogy önbizalmat adjak nekik. Pozitív ember vagyok, próbálom kihasználni a csapat erősségeit” – tette hozzá.

A magyarok az 1-es számú világbajnoki selejtezőcsoportban szerepelnek, jelenleg a második helyen állnak.

Tóth Balázs, Gyepes Gábor és Gera Zoltán a válogatott edzésén (MTI)

Tóth Balázs, Gyepes Gábor és Gera Zoltán a válogatott edzésén (MTI)

„Az egyik legnehezebb csoportban szerepelünk Portugáliával, Svédországgal és Dániával, ráadásul az albánoknak is remek csapatuk van. Bármelyik együttes képes pontokat rabolni a másiktól. Úgy gondolom, csak az utolsó fordulóban dől majd el a továbbjutás sorsa. Természetesen nem mi vagyunk a csoport favoritja, hiszen az ellenfeleinknél olyan játékosok vannak, mint Cristiano Ronaldo vagy éppen Zlatan Ibrahimovic. Nekünk csapatként kell funkcionálnunk, egymásért kell küzdenünk. Úgy gondolom, ha a játékosaim kellő önbizalommal lépnek pályára, akkor bárkinek komoly nehézségeket okozhatnak” – mondta Koeman.

A válogatott szombaton Albániában lép pályára, négy nappal később pedig Málta legjobbjait látja vendégül : „Hat pontot szeretnék, de lehet, hogy szerdára ez csak négy lesz. A célunk, hogy a két mérkőzés után továbbra is az első két hely valamelyikén álljunk, hiszen akkor gondolhatunk még a jövőre. Nem kaphatunk ki Albániában, nagyon visszavetné a csapatot” – tette hozzá.

A holland tréner ugyanakkor elmondta, természetesen hatalmas tett lenne, ha a válogatott kijutna a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra: „Ha megnézzük azt, honnan is indultunk, akkor a vb maga lenne a csoda. Hatalmas lökést adna az országnak, a szövetségnek és a hazai bajnokságnak egyaránt. Magyarország kis ország, komoly futballtradícióval, az emberek elvárják, hogy a legjobbakkal is felvegyük a versenyt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik