Élet-Stílus

Clijsters nem bírta tenisz nélkül

Kim Clijsters hivatalosan is bejelentette visszatérését: a belgák korábbi világelső teniszezője közel kétéves kihagyás után a folytatás mellett döntött.

A US Open 2005-ös győztese 2007 májusában a család vagy karrier dilemma nyomán végül előbbi mellett döntött, és legalább olyan sikeres lett anyaként, mint a pályán – tavaly februárban kislánya született férjétől, Brian Lynch amerikai kosárlabdázótól.

Ám mindvégig edzésben maradt, és motoszkált benne a becsvágy. Idén pedig szabadkátrtyát kért az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezőitől, ám az augusztus 31-én rajtoló torna előtt is teniszezik majd. Az már biztos, hogy augusztusban Cincinnatiban és Torontóban is rajthoz áll.

„Ismét a csúcsra szeretnék jutni, minél hamarabb, annál jobb” – vázolta fel terveit az (eddigi) pályafutása során 34 tornagyőzelmet arató Clijsters. „Ám nem vagyok telhetetlen, tudom, hogy a sportnak megvan a maga logikája. Meccsről meccsre kell majd araszolnom, javulnom. De ígérem, nem leszek első fordulós kieső. Akkor inkább folytatom a vakációt.”

kim clijsters

Született: 1983. június 8., Bilzen (Belgium)
Magasság/testsúly: 174 cm/68 kg
Ütőfogása: jobbkezes, kétkezes fonák
Profinak állt: 1997-ben
Legjobb világranglista-helyezése egyesben: 1. (2003. augusztus 11., 2003. október 20., 2006. január 30., összesen 19 héten át)
Tornagyőzelmei egyesben: 34, ebből 1 Grand Slam (US Open: 2005)
Tornagyőzelmei párosban: 11, ebből 2 Grand Slam (Roland Garros: 2003, Wimbledon: 2003)
Mérlege egyesben: 427 győzelem/104 vereség
Összkeresete: 14.764.296 dollár

Az amerikai nyílt bajnokság 2005-ös győztese nem választhatott volna jobb időpontot a visszatérésre. A női mezőny ugyanis rendkívül kiegyenlített, nincs kiemelkedő személyisége. A nagyközönség azonban már előbb is láthatja őt, ugyanis május 17-én a Wimbledonban fog bemutatózni: több ex-sztár – Andre Agassi, Steffi Graf és Tim Henman – társaságában a teniszszentély új, fedett centerpályáját teszteli, telt ház előtt.
Clijsters ígéri, nem lesz első fordulós kieső (MTI/EPA)

Clijsters ígéri, nem lesz első fordulós kieső (MTI/EPA)

Egy hónappal később, június 14-én Michaella Krajiicekkel „ütöget” Hollandiában, júliusban két mérkőzést játszik a St. Louis Aces of World Team Tennis tornán.

„Amikor elkezdtem a felkészülést a Steffi Graf elleni mérkőzésre, nagyon belelkesedtem, egyébként is nagyon hiányoztak a tornák – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Cljisters. – Tizenegy-tizenkét hete tréningezem, keményebben, mint valaha és úgy éreztem, új kihívásra van szükségem. Jelenleg csak szórakozást jelent a játék, aztán majd meglátjuk.”

A 25 éves Clijsters volt az első belga teniszező, aki világelső lett: 2003-ban 19 héten keresztül vezette a ranglistát. Ám sérülések és hosszú kihagyások hátráltatták, krónikus hátfása miatt volt, hogy hónapokra kidőlt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik