Élet-Stílus

Egyéves a Heathrow 5-ös terminálja

Több mint 20 millió utas tesztelte eddig a londoni Heathrow Terminál 5-öt, amely egy évvel ezelőtt nyílt meg. Azóta több mint 154 ezer járat landolt itt vagy szállt fel innen.

A 2008. március 27-i nyitás óta a legforgalmasabb nap tavaly október 24. volt, amikor több mint 76 ezer utas haladt át az épületen. Ennél is több emberre számítanak a nyári szezonban, amikor napi 510 járat és mintegy nyolcvanezer utas fogja igénybe venni a terminál szolgáltatásait. A 4,3 milliárd fontos beruházással megépült terminálépületet évi 30 millió utas kiszolgálására tervezték.

A Heathrow T5

A Heathrow T5 (forrás: Pleon Live)

A Heathrow Terminál 5-öt használó brit légitársaság csomagkezeléssel kapcsolatos mutatói is jelentős javulást mutatnak az elmúlt egy évben: 90 százalékkal kevesebb csomag érkezett késve, illetve veszett el, amióta a British Airways gépei a T5-re költöztek.

A terminál 95 várossal köti össze a brit fővárost. Az elmúlt egy évben a legnépszerűbb belföldi úticél Edinburgh, a legnépszerűbb tengerentúli úticél pedig New York és Hongkong volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik