Élet-Stílus

Csökkentették Alonso fizetését

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore elárulta, hogy a megszorítások keretében mindkét versenyzője kevesebbet keres majd 2009-ben, mint tavaly.

A Renault-vezér az olasz Chi magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy a válság hatására náluk már összébb húzták a nadrágszíjat, Fernando Alonso és Nelsinho Piquet fizetését is csökkentették az idei évre. “Elmondtam nekik, hogy megszorításra van szükség. Megértették a helyzetet, és sikerült megegyeznünk. A Forma-1-ben is érezzük a válság hatását, csökkentenünk kell a kiadásokat” – mondta Flavio Briatore.

Az olasz konkrét számokat nem említett, de a brit Daily Mail szerint Alonso – aki a mezőny egyik legjobban fizetett pilótája – korábbi 13 millió eurós éves járandóságát nagyjából egyharmadával, 8,5 millióra csökkentették. A kis Piquet eddig is a rosszabbul fizetett versenyzők közé tartozott, a lap úgy tudja, hogy ezután az F1-es mércével mérve már szinte nevetséges, 270 ezer eurós bérért köröz majd. A brazil versenyző persze még így is örülhet, hiszen jó ideig az sem volt biztos, hogy egyáltalán az F1-ben maradhat-e 2009-ben is.

Belementek a pilóták (MTI/EPA)

Belementek a pilóták (MTI/EPA)

A fizetéscsökkentés nem egyedi eset, Jenson Button állítólag a Hondával kötött szerződésében foglalt pénze feléről lemondott, hogy ezzel is segítse a Brawn néven újjászületett alakulatot, és feltehetőleg több más csapatnál is hasonló intézkedésekre került sor.

Flavio Briatore egyébiránt optimistán várja a szezont, szerinte csapata az idei szezonban a Ferrarival és a BMW-Sauberrel lesz harcban, s a Renault-t a három legjobb istálló között jegyzik majd.

A Forma-1-es világbajnokság 2009-es nyitó futamát, az Ausztrál Nagydíjat vasárnap rendezik Melbourne-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik