Élet-Stílus

Robinho perrel fenyegeti Pelét

A hétvégén kiállított Wayne Rooney egymeccses eltiltást, az Inter portugál szakvezetője, José Mourinho pedig díszdoktori címet kapott. Petr Cech a legjobb játékos lett Csehországban. Rövid hírek a labdarúgás világából.


Fülöp lett a Sunderland legjobbja

A Sunderland futballszurkolói Fülöp Mártont választották a meccs emberévé a Manchester City otthonában vasárnap elszenvedett 1-0-ás vereség után.

A Robinho büntetőjét is hárító magyar kapus a klub honlapja szerint a hívek 58 százalékának a szavazatát kapta meg. A Premier League 30. fordulóját követően Fülöp a hetedik helyen áll a sunderlandiek háziversenyében.

A Fekete Macskák a tabella 14. helyén várják a folytatást.






Robinho perrel fenyegeti Pelét

A Manchester City brazil futballsztárja elvárja, hogy a sportág élő brazil legendája bocsánatot kérjen tőle. Robinho az után állt elő ezzel az igénnyel, hogy a Fekete Gyöngyszem azt állította róla: drogozott. Pelé szerint Robinho egy San Paoló-i magánfieszta alkalmával fogyasztott drogot, s az ampullákat Brazíliában szerezte be.

Robinho honlapján szólította fel Pelét, hogy – hacsak nem az történt, hogy szavait félreértelmezte a sajtó – vonja vissza állításait, és kérjen bocsánatot, ellenkező esetben beperli őt. A brazil labdarúgó hozzáfűzte, hogy nagyot csalódott Pelében, aki pedig neki is a futballeszményképe volt.

Kitiltottak egy UTE-szurkolót

Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége két évre kitiltotta a Szusza Ferenc Stadionból azt a szurkolót, aki befutott a pályára a múlt heti, MTK elleni Magyar Kupa-mérkőzésen.

A lila-fehér klub honlapja feleleveníti, hogy a negyeddöntős találkozón, miután Szabó Ádám megszerezte a vendégek harmadik, egyben továbbjutást jelentő találatát, a hazai drukker berontott a pályára, és csak a rendezői gárda tudta megfékezni. A beszámoló kitér arra is, hogy a játékvezetői jelentés szerint ezt megelőzően az MTK-játékos gólöröme közben obszcén szavakat kiabált a lelátó felé – a bíró ezért ki is állította – és, hogy a szurkoló magatartása tettlegességig, egyéb rendzavarásig nem fajult.

“Az eset azonban nem maradhatott következmények nélkül… A hatósági eljárás eredményétől függetlenül az Újpest FC úgy döntött, hogy a renitens szurkoló két évig nem látogathatja klubunk hazai rendezvényeit. A kitiltás közlése során szurkolónk elismerte a pályarendszabályok megsértését, és bocsánatkérés mellett tudomásul vette az Újpest FC döntését. Klubunk az ügyet ezzel lezártnak tekinti” – áll az ujpestfc.hu-n.

Licenc nélkül a CSZKA Szófia

Ismét elvehetik a bolgár bajnoki címvédő CSZKA Szófia licencét, ami miatt a klub nem indulhatott a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani kiírásában.

A helyi szövetség tájékoztatása szerint számos egyesület küzd anyagi problémákkal, de messze a 31-szeres bajnok fővárosi gárda van a legnehezebb helyzetben, amelyet jövő keddig kell megoldania, hogy megkapja az esetleges BL-induláshoz szükséges licencet.

A CSZKA jelenleg egy pont hátránnyal második a tabellán a városi rivális Levszki mögött.

Menesztették a Torino vezetőedzőjét

Egy éven belül másodszor menesztették Walter Novellinót a Torino labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. Helyét ezúttal Giancarlo Camolese veszi át.

Urbano Cairo klubelnök azután döntött a változtatás mellett, hogy a gárda vasárnap hazai pályán 3-1-re kikapott a Sampdoriától, így továbbra is a kiesést jelentő 18. helyen áll.
Novellinót tavaly öt fordulóval a bajnokság vége előtt állították fel a Torino kispadjáról, majd Giovanni De Biasi irányításával a csapat megmenekült a kieséstől, de decembertől már ismét Novellino vezette a Bikákat.

Camolese mostanáig a másodosztályú Livorno trénere volt, a toszkán klub azonban elengedte a szakembert.

Szerencséje, hogy nem szidta a bírót

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Wayne Rooney, a Manchester United válogatot támadója, miután kiállították a szombati – 2-0-ra elveszített – Fulham elleni bajnokin.

Miután megkapta a piros lapot, Ronney dühében megütötte a szögletzászlót, ugyanakkor mivel a bírót nem szidalmazta, ezért külön nem büntették meg, csupán figyelmeztették. Így csak az április 5-én esedékes Aston Villa elleni mérkőzést kell kihagynia.


Rooney nem szólt vissza (MTI/EPA)

Rooney nem szólt vissza (MTI/EPA)

Adebayor jószolgálati nagykövet lesz

Az AIDS elleni harcban vállalt szerepet Emmanuel Adebayor, az Arsenal futballistája, akit az ENSZ jószolgálati nagykövetévé neveztek ki hétfőn. A tavaly Afrika legjobb labdarúgójává választott, 25 éves togói játékos abban a felvilágosító-segítő programban vesz részt, amelyben a német válogatott és a Chelsea középpályása, Michael Ballack is közreműködik.

Mourinho díszdoktor

A Lisszaboni Műszaki Egyetem dísztoktora lett José Mourinho, az Inter portugál edzője, aki az intézmény testnevelés és sport fakultásán szerezett diplomát több mint húsz esztendeje.

„Nem vagyok biztos benne, hogy megérdemeltem ezt az elismerést, ami meglepetésként ért” – mondta feltűnően szerényen a 46 éves doktor, aki a beszámoló szerint az ünnepi eseményre szürke öltönyben, de nyakkendő nélkül érkezett.


„Díszdoktorrá fogadom...

„Díszdoktorrá fogadom…” (MTI/EPA)

Cech a legjobb

Petr Cechet, a Chelsea kapusát választották a 2008-as év legjobb cseh labdarúgójává. A voksoláson játékosok, edzők, klubelöljárók és újságírók vettek részt, a végeredményt hétfőn este, Prágában, egy gála keretében jelentették be.

A 26 esztendős hálóőr mögött Pavel Nedved, a Juventus korábbi aranylabdás középpályása végzett a második helyen, a harmadik pedig Tomas Ujfalusi, az Atlético Madrid védője lett.

A jelenleg 65 válogatottsággal rendelkező Cech 2005-ben már elnyerte ezt a kitüntető címet.

A rivális elismerő szavai

Gianluigi Buffon, a Serie A tabelláján jelenleg második Juventus kapusa szerint az Inter teljesen megérdemelten vezeti a bajnokságot. „Megérdemelten állnak az élen, hiszen nehéz időszakban is könnyed győzelmeket aratnak. És ahogy lenni szokott a nagycsapatoknál, kevés szerencséjük is van, és néhány bírói ítélet is kedvezett nekik” – így a világbajnok kapus, akinek a csapata hét ponttal marad el az éllovas Interttől.

Nem csoda, hogy Buffon szerint babér csak az Olasz Kupában teremhet a Juvénak: „Egy trófeát mindenképpen szereznünk kellene, és erre a kupában van esélyünk. A scudetto persze fontosabb cím, de ilyen állásból szinte lehetetlen megszerezni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik