Élet-Stílus

Rendezte utolsó tartozását a Fradi

A Ferencvárosi Torna Club az FTC Labdarúgó Zrt.-vel közösen kedden megállapodást kötött az Advertum Kft.-vel, ezzel az egyesület kiegyenlítette utolsó komolyabb, 114,5 millió forintos tartozását.

Rieb György, az FTC elnöke a szerződés megkötésének apropóján tartott sajtótájékoztatón elmondta: az úgynevezett ligahitel rendezésével úgy fejeződött be a klub konszolidációja, hogy az egyesület jelenleg több mint 500 millió forinttal rendelkezik.

Az FTC 2003-ban 96,5 milliót vett fel a labdarúgóligától – az összeg azóta a kamatokkal nőtt meg -, s tartozását egy évvel a 2010. március 31-i határidő előtt rendezte.

A klubvezető kiemelte, hogy 22 hónapja állt fel az új elnökség az FTC-ben, melynek mostanra sikerült teljesítenie alap célkitűzéseit. Vevőt talált a labdarúgó szakosztályra, s a befektető segítségével az FTC – több mint két milliárd forintos – össztartozását a keddi nappal szinte teljes egészében rendezte – egy 3 és egy 5 milliós forintos tétel maradt már csupán kifizetetlenül. Ráadásul úgy maradt félmilliárd forintja a klubnak, hogy közben nemcsak működtették, hanem anyagilag is segítették a szakosztályokat, s fizették a klub működésének költségeit.

Megállapodtak (MTI)

Megállapodtak (MTI)

Az Advertum ügyvezető igazgatója, Nagy Szabolcs is jelentős lépésnek ítélte a szerződés megkötését, hangsúlyozva, hogy gyorsan sikerült megállapodniuk mindenben a Ferencvárossal.

Az FTC-nek azért a nyíregyházi székhelyű céggel kellett megállapodnia, mert a kft. – a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligával kötött tavalyi szerződés szerint – átvállalta a liga 3,1 milliárd forintos APEH-tartozását reklám és médiajogokért cserébe, így a kluboknak a liga felé fennálló hátralékaikat az Advertumnak kell kifizetniük.

Az Advertum kormánygaranciával kapott 5,2 milliárd forintos hitelből fedezi az APEH-tartozás kiegyenlítését, illetve a médiahálózat kiépítését, ám múlt heti sajtóhírek szerint Veres János pénzügyminiszter kezdeményezésére a kormány vissza akar lépni a garanciavállalástól a gazdasági válság miatt. A kormányszóvivő múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a Pénzügyminisztérium szerdán terjeszti a kormány a kérdést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik