Élet-Stílus

Nadal tönkreverte Federer mumusát

A világelső spanyol Rafael Nadal esélyt sem adott a brit Andy Murraynek a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A spanyol klasszis alkalmazkodott jobban a körülményekhez, a viharos szélhez, és könnyedén, két játszmában verte Roger Federer mumusát, a világranglista 4. helyén álló Andy Murrayt.

A 21 esztendős skót teniszező a nyitó szettben egyetlen játékot tudott csak nyerni (első szervagémjét húzta be 0:1-nél), és a folytatásban is egyoldalú volt a küzdelem.

Murray ugyanis a második játszmában is csak 2:2-ig volt képes lépést tartani a kiválóan játszó Nadallal, aki innen már egyetlen gémet sem engedett ki a kezéből – akár az első szettben, ezúttal is kétszer vette el a rivális adogatójátékát, így gond nélkül, 1 óra és 20 perc perc alatt pontot tett meccs végére.

Nadal 33. tornagyőzelmét aratta (MTI/EPA)

Nadal 33. tornagyőzelmét aratta (MTI/EPA)

„Nadal megérdemelten nyerte meg a döntőt, hiszen a nehéz körülmények ellenére is ellenállhatatlan volt” – mondta Murray.

„Nyertem az Ausztráliában, majd itt, Indian Wellsben is, igazán boldog és elégedett vagyok” – nyilatkozta a győztes fél, Nadal, aki a mostani sima győzelmével 6-2-re módosította a skót talentummal szembeni mérlegét.

Indian Wells, férfi torna, döntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Murray (brit, 4.) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik