Élet-Stílus

Messiék hatot számoltak a Malagára – videó

A katalán listavezető játszi könnyedséggel, és parádés gólokkal fektette kétvállra a szezon meglepetéscsapatát. Hatgólos sikerével a Barcelona ismét hatpontosra növelte az előnyét a tabella élén. Az BL-be igyekvő Atletico kikapott, és nyáron elveszítheti két legveszélyesebb támadóját.

A Real Madrid 13 meccs óta őrzi veretlenségét a spanyol bajnokságban, Juande Ramos csapatát az Almeria sem volt képes feltartóztatni. A legutóbbi hat meccsén nyolc gólt szerző Klaas-Jan Huntelaar vezérletével a királyi gárda 3-0-ra diadalmaskodott, és győzelmével három pontra megközelítette a listavezető Barcelonát.

A katalánok vasárnap este a forduló előtt a nyolcadik helyen álló Malagát fogadták a Nou Campban. Pep Guardiola nem pihentette a sztárjait, a támadószekcióban Messi, Henry és Eto’o kapott helyet, a középpályán pedig két Európa-bajnok (Xavi és Iniesta), és a fáradhatatlan Yaya Toure kezdett.

A katalánok rögtön a középkezdés után kezükbe vették az irányítást, a szezonban már számos meglepetést okozó újonc vendégek labdához alig jutottak. Értelemszerűen nem is kellett sokat várni az első hazai találatra: Eto’o remek kiugratása után Xavi a 19. percben volt eredményes. Percekkel később Messi a maga utánozhatatlan módján lerázott három védőt, majd ütemtelenül kilőtte -az elvileg rosszabb jobb lábával – a rövid felső sarkot.

A katalánok biztos előnyük birtokában sem álltak vissza, és még a szünetig kétszer beköszöntek. Xavi előbb Henry-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd Eto’óval lövetett gólt.

A fordulás után Daniel Alves fejjel szerezte meg a forduló talán legszebb találatát Iniesta parádésan időzített előreíveléséből, majd Eto’o belőtte második, csapata hatodik gólját. A hátralévő percekben is óriási fölényben játszott a Barcelona (74-26 százalék labdabirtoklás), újabb gól azonban már nem született.

Némi üröm is vegyült a katalánok örömébe, hiszen előbb Yaya Tourét, majd Iniestát is le kellett cserélni. A spanyol középpályás feltehetően két hétig nem játszhat, de a Bayern München elleni BL-negyeddöntőre minden bizonnyal félépül.

A másik vasárnap esti találkozón az Atletico Madrid a Mallorca otthonában szenvedett vereséget. A madridi csapat szurkolóit a vasárnapi eredménynél sokkal inkább foglalkoztatja, hogy egyes pletykák szerint a nyáron Agüero és Forlan is otthagyhatja a csapatot. A két dél-amerikai játékos szeretne trófeákat nyerni, erre azonban az Atleticónál nem látnak sok esélyt.

Primera División, 28. forduló:


Mallorca-Atlético Madrid 2-0 (1-0)


Gól: Aduriz (24.), Gonzalo Castro (90.)

FC Barcelona-Málaga 6-0 (4-0)


Gól: Xavi (19.), Messi (25.), Henry (32.), Eto,o (43., 57.), Alves (51.)

Korábban:

Getafe-Recreativo Huelva 2-1
Real Madrid-Almería 3-0
Osasuna-Espanyol 1-0
Deportivo La Coruna-Real Betis 1-1
Numancia-Sporting Gijón 2-1
Racing Santander-FC Valencia 0-1
FC Sevilla-Valladolid 4-1
Villarreal-Athletic Bilbao 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik